Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

CHP'den Ermenek Maden İşçilerine Destek

CHP'den Ermenek Maden İşçilerine Destek

Ermenek ilçemizde 12 aydır maaşlarını alamayan yerin metrelerce altınca ekmekleri için emek sarf edip, bütün risklere rağmen çalışan, yüzleri kömür karası yürekleri tertemiz işçi kardeşlerimizin hak arayışlarında sesleri olmaya çalışmaktayız. Aylardır evlerine ekmek götüremeyen, bayramlarda çocuklarına mahcup olan, esnafın kapısının önünden geçemeyen emekçilerimiz yalnız değillerdir. Ermenek ilçemizde maden ocakları önemli bir geçim kaynağıdır ancak yıllardır sorunlara çözüm üretilmemiştir. Yüzlerce insanımız mağdur edilmektedir. Milletvekilimiz İsmail Atakan Ünver sosyal medya hesaplarında konuyu gündeme getirdi ve ulusal basının konuyla ilgilenmesini sağlayarak işçilerimizin sesi oldu. Ermenek İlçe örgütlerimiz maden işçilerimizi ziyaret ettiler. Genel Merkezimize sorun hakkında gereken bilgilendirmeyi yaptık. 
Çarşamba akşamı saat 20:00 da twitter da #sesverErmenek hashtag çalışması yaparak Türkiye genelinde farkındalık yaratıp, işçilerimizin sesini haykırdık. 14 dakika gibi kısa sürede ülke gündeminin 7.sırasına oturdu Ermenekli madencilerimiz. Sanatçı Haluk Levent, Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekilimiz Aykut Erdoğdu ve Mahmut Tanal, Adana Milletvekilimiz Burhanettin Bulut, Ordu Milletvekilimiz Mustafa Adıgüzel,  birçok milletvekilimiz, önceki dönem Genel Başkan Yardımcımız Umut Oran, Parti Meclis Üyemiz Umut Akdoğan, İl Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımız, İl Başkanlıkları resmi sayfalarımız, Gençlik Kolları Genel Başkanımız Emre Yılmaz ve MYK üyeleri, Kadın Kollarımız Twitter hesaplarında birçok ünlü sanatçı ve siyasetçi maden emekçilerimize destekte bulundular. 
Ermenek ilçemizde acilen bu sorunların çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu sorun siyasi bir sorun değildir bu sorun ekmek sorunudur, bu sorun halkın, emeğin sorunudur. Problemleri birlikte çözebiliriz bu konuda yetkili kurumları göreve Ermenekli maden işçilerinin seslerini duymaya davet ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak kalıcı bir çözüm üretilene kadar konunun takipçisi, mağdurun, emekçinin Karaman halkının sesi olmaya devam edeceğiz.   

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık