Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

23 Nisan 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Dünya Gözü İle Değil Gönül Gözü İle Sergisi Açıldı

Dünya Gözü İle Değil Gönül Gözü İle Sergisi Açıldı

Karaman Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen kurslarda eğitim gören engelli öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle el sanatları sergisi açtı. Gönül Gözü Engelli Evi’ndeki serginin açılışını, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve protokol üyeleri gerçekleştirdi. 
Açılış töreninde konuşan Başkan Kalaycı, bu özel insanların yaptığı eser ve becerilerin çok kıymetli olduğunu belirterek: “Bu sergi, engelli kardeşlerimize fırsat verildiğinde engellerin nasıl aşıldığını ve sanatın engel tanımadığını ortaya koymaktadır. Engelli vatandaşlarımız, kardeşlerimiz aslında hiçbir şey istemiyorlar. Onlar her insan gibi sevgi, saygı, bu toplumda rahat yaşamak ve toplumdaki bütün hizmetlere rahat ulaşmak istiyorlar. Bizler de engelli dostu belediyecilik anlayışıyla, onların; günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek, hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaya çabalıyoruz. Özel insanların bu özel sergilerinin açılışını yapmaktan dolayı kıvanç duyuyorum. Sergide emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini protokol üyeleri ile birlikte kesen Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, sergiyi gezerek engelli bireylerle bir süre sohbet etti. Yaklaşık üç yüz resim ve seramik eserden oluşan sergi 2 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık