Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Gençler Arası Kültür Ve Sanat Yarışmaları İl Elemeleri Sona Erdi

Gençler Arası Kültür Ve Sanat Yarışmaları İl Elemeleri Sona Erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve gençlerin Türk Müziği, Şiir Okuma, Tiyatro ve Bilgi Yarışmaları’nda yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu Kültür ve Sanat yarışmalarının Karaman il elemeleri Karaman Gençlik Merkezi ve Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmalar ile tamamlandı. 
Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen kültür ve sanat yarışmalarının ilki ‘Kim Bilir’ sloganı ile Gençler Arası Bilgi Yarışması kategorisinde gerçekleştirildi. Yarışma sonunda birinciliği Lise kategorisinde; Yiğit Şensoy, Ahmet Özay, Numan Ün’ün yer aldığı ‘Heisenberg’ grubu alırken, Üniversite kategorisinden ise Burcu Şekerci, Meryem Tarhan, Fatma Nur Altunay’ın yer aldığı ‘Ya Tahammül Ya Sefer’ grubu oldu. Yarışmada birinci olan gruplar Mart ayında Ankara' da yapılacak bölge finallerinde Karaman’ı temsil edecekler.  
‘Sahne Sırası Sende’ sloganı ile düzenlenen Gençler Arası Türk Müziği Yarışması ise Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Geleneksel Türk Müziği dallarında gerçekleştirildi. Yarışmalarda 18-23 yaş solo kız seste Fatmanur Candan, 18-23 yaş solo erkek seste Veli Geldi, 24-29 Yaş solo erkek seste Yusuf Karakuş ve 18-29 Yaş Özgün Yorumlamada Ahnado Grubu (Ahmet Yaşar Fidan, M. Doğukan Doğan, Nafiz Berk Parlak) dereceye giren isimler oldu.
‘Hayallerini Sahneye Taşı’ sloganı ile düzenlenen Gençler Arası Tiyatro Yarışmasında da, Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ‘Manidar Grubu’ birinci oldu. Birinci olan Manidar Grubu, Mart ayında Ankara' da düzenlenecek bölge finallerinde Karaman’ı temsil edecek.
‘Bir Şiir, Bir Nefes’ sloganı ile günün son yarışması olan Gençler Arası Şiir Okuma yarışmasında ise öğrenciler vatan, milli mücadele, bağımsızlık ve kahramanlık temalı şiirleri seslendirdiler. Yarışma sonunda 14-17 Yaş Kızda Seyde Gümüş, 14-17 Yaş Erkekte Tarık Gümüş, 18-25 Yaş Kızda Fatma Nur Çağlak ve 18-25 Yaş Erkekte Ahmet Mücahit Özdemir kategorilerinde birinci oldu. Kategorilerinde birinci olan öğrenciler Mart ayında Ankara'da düzenlenecek bölge finallerinde Karaman’ı temsil edecekler.
Gençler Arası Kültür Sanat Yarışmaları, Türk Müziği, Şiir Okuma, Tiyatro ve Bilgi Yarışmaları’nda kategorilerinde dereceye giren gençlere katılım belgeleri ve hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık