Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Gönüllerde Hoş Bir Sâda Bırakan Yarışmanın Finali Yapıldı

Gönüllerde Hoş Bir Sâda Bırakan Yarışmanın Finali Yapıldı

Gevher Hatun Anaokulu Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Alparslan Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Akgündüz, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
“Yarışmalarda öğrencilerimizin saklı olan yeteneklerini çıkartmaya çalışıyoruz”
Düzenlenen yarışmada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu finale kalan tüm öğrencilerin gönüllerin birincisi olduğunu söyledi. Kuntoğlu, “Şiir zor bir sanattır. Düzenlenen bu tür yarışmalarda öğrencilerimizin saklı olan yeteneklerini çıkartmaya çalışıyoruz. Öğretmenlerimiz bu anlamda yetenek avcısıdır. Öğrencilerimizin hepsi çok güzel okudu şiirlerini. Her yarışmanın mutlaka birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olacak. Seçici kurulumuzun yarışmada derecelendirme yaparken en ince ayrıntısına kadar özen göstererek puanlandırma yaptığına inanıyorum. Sahneye çıkmak çok kolay bir durum değil. Aslında öğrencilerimiz çok zor bir işi başarıyorlar. Gelecekte daha iyi başarılara imza atacaklarına inanıyorum” dedi
“Amacımız öğrencilerimizi sosyal ve kültürel faaliyetlerle hayata hazırlayabilmektir”
Bizler akademik başarıyı önemsiyoruz diyerek konuşmasını sürdüren İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Ama bizim için en önemli başarı öğrencilerimizi sosyal ve kültürel yarışmalarla hayata hazırlayabilmektir. Elde ettiği bilgiyi ve tecrübeyi hayata aktarabilmesidir. Hayata aktarılmayan ve üretime dönüşmeyen bir bilginin faydası yoktur. Sosyal kültürel faaliyetlerimiz öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin emeklerinin meyvesini topladığı çalışmalar oluyor. Bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerimiz bizim gönlümüzde birincidir. Dereceye giren öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyor, bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.
Yarışmada öğrencilerin birbirinden güzel seslendirdiği şiirler seçici kurul tarafından değerlendirildi. Kurul üyeleri öğrencilerin okudukları şiirlerde şiire hâkimiyet, beden dili, vurgu ve tonlama, diksiyona göre puanlamalarını yaptılar.
Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı ve davetlilerin ilgiyle izlediği yarışmada, yapılan değerlendirme sonucunda, Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tarık Gümüş birinci, Karaman Lisesi öğrencisi Zeynep Gözel ikinci, TOKİ Anadolu Lisesi öğrencileri Samet Kara ve Ceyda Kurşun üçüncü oldu. Ayrıca İrfan Ataseven Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Çimen ve Başyayla Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Lisesi öğrencisi Burcu Bulut mansiyon ödülüne layık görüldü.
Birbirinden güzel performansların sergilendiği ve yaklaşık iki saat süren yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Alparslan Demir ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Akgündüz tarafından verildi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık