Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Hasat Sezonunun Sonuna Yaklaşırken Çiftçimiz Zor Durumda

Hasat Sezonunun Sonuna Yaklaşırken Çiftçimiz Zor Durumda

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram konuyla ilgili yaptığı açıklamada; 
‘’Üretim Yapabilmek ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla, Karamanda üretim yapan çiftçilerin en az yüzde 70'i kredi alabilmek için tarlasını ipotek göstermektedir. Çiftçi, kredi alırken bir esnaf ve ticaret erbabı gibi değildir. Çiftçinin ipotek gösterdiği malını taşıması mümkün değil. Bu yüzden bir şekilde toprağını sattırmamak ve kara listeye düşmemek için borcunu ödüyor. Borcu da kendi ektiği üründen gelen para ile ödeyemiyor. Kısacası Çiftçi Borcunu Borçla Çeviriyor. Bankalara gidip bakın. En fazla kredi dönüşünü çiftçi sağlıyor. Çiftçimizin Sıkıntıdan kurtulmak için Devletimiz Ziraat Bankası ve tarım kredi borçları faizsiz ertelemelidir. Çünkü çiftçinin kâr marjı çok düştü, girdi maliyetleri de çok yükseldi. Çiftçi, bu şekilde borcunu döndüremez. Buda Tarım için ciddi sorundur!
Karaman’daki çiftçilerin ancak yüzde 5’inin kendi öz sermayesi ile iş yapabilecek güce sahip olduğunu, Çiftçinin krediye mahkûm olduğunu ve acilen bu borçlara bir çözüm bulunması gerektiğini dile getiren Bayram;  İnsanlar, bankalara mahkûm olduğu için topraklarını kaybediyor. Çiftçinin borcunun anaparası esas alınmak şartıyla, devletimizin bu borçları bir çözüme kavuşturması lazım. Faiz borçlarının silinmesi, anaparanın da yapılandırması gerekir. Çiftçimiz, borçtan kurtarılmazsa gidişat çok kötü olur.’’ Dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık