Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Hiçbir kâr, işçinin canından daha kıymetli olamaz

Hiçbir kâr, işçinin canından daha kıymetli olamaz

Saadet Partisi Karaman Milletvekili adayı Orhan Soydan yazılı bir açıklama yaptı.
24 Haziran seçimleri için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Soydan; “24 Haziran seçimleri için gece gündüz canhıraş çalışmalarımız devam ediyor. Toplumun hemen her kesiminden önemli bir teveccüh görüyoruz. İşçisi, çiftçisi, esnafı, sanayicisi, memuru, öğretmeni kısacası vatandaşın tamamına yakınında sıkıntılı olduğunu görüyoruz. Ancak bir kısım vatandaşımız var ki onların sıkıntısı bir değil sorunu bir değil. Onlar, en az ücreti alan, sosyal hayatı yok edilen, iş kazası geçirir uzuvlarını ya da hayatını kaybeden, bunlarla birlikte itilip kakılan, sanki kölelermiş gibi davranılan işçiler, emekçiler. Hâlbuki onlar bu ülkenin sigortasıdır. Onlar evlerine bir helal lokma götürebilmek için hayatlarını ortaya koyarken kapitalist sistem bu kardeşlerimizi çeşitli vasıtalar ile kendilerine köleleştirmek istemektedir. Biz bu gidişe dur diyecek, bu zihniyeti değiştireceğiz.” dedi.
Ülkedeki çalışma koşullarının insani olmadığına vurgu yapan Orhan Soydan açıklamasına şöyle devam etti. “Türkiye’de her 100 işçiden biri iş kazası sonucu yaşamını yitirmektedir. 2003-2016 yılları arasında 16.925 işçimiz iş kazalarında hayatını kaybetmiştir. Bu süre zarfında yaklaşık 25000 kardeşimiz iş kazası sonucu sakat kalmıştır. İşçiler akraba ziyaretleri dahi yapamayacak duruma getirilmiş, soysal hayatı neredeyse yok edilmiştir. Birçoğu açlık sınırının altında altığı ücreti yetmediği için ya ek iş yapmakta ya da eşi ile beraber çalışmak zorunda kalıyor.”
Saadet Partisi Milletvekili adayı Orhan Soydan, çalışma hayatında yapacaklarını şöyle sıraladı.
İşyeri çalışma koşulları ve ücretler uluslararası normlara uygun hale getirilecektir. Herkese eşit çalışma karşılığında eşit ücret verilecektir. Çalışanın hakkı alnının teri kurumadan verilecektir.
Asgari ücreti, açlık sınırı altından kurtararak milli gelirden adil pay alan “İnsanca Yaşam Ücreti” ne dönüştürülecektir. 
Memur, işçi tüm çalışanlarımıza Ramazan ve Kurban bayramlarında “Bayram İkramiyesi” ödenecektir. 
Sosyal güvenlik sisteminde orta ve uzun vadeli projeksiyonlar Türkiye’nin gerçeklikleri ile uyumlu şekilde yenilenecek, uygulamada disiplin esas alınacaktır. 
Vatandaşın geleceği günübirlik siyasi ranta kurban edilmeyecektir. 
Emeklilik için prim ve yaş çelişkisi giderilecektir. Emeklilik yaşla değil, hizmet yılı ile olacaktır. Kadınlar 25, erkekler 30 yıl çalıştıklarında isterlerse emekli olabileceklerdir. Emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözülecektir.
Hiçbir kâr, işçinin canından daha kıymetli olamaz. Saadet iktidarında ciddiyet ve kararlılıkla bu alanda denetimler artırılacaktır.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık