Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

25 Nisan 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci'nin Miraç Kandili kutlama mesajı

İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci'nin Miraç Kandili kutlama mesajı

Allah (C.C.)’ın Selâmı Selâmeti Ve Rahmeti Üzerimize Olsun.
Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V.)’e Salat Ve Selam Olsun.
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
سُبْحَانَ الَّذ۪ٓي اَسْرٰى بِعَبْدِه۪ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ اِلَى الْمَسْجِدِ الْاَقْصَا الَّذ۪ي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ اٰيَاتِنَاۜ اِنَّهُ هُوَ السَّم۪يعُ الْبَص۪يرُ
İsrâ Sûresi, 1. Âyet-i Kerîme:
"Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir."

10 Mart 2021 Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece Mirac Gecesidir.
Allah Rasûlü (s.a.v.), Miracdan ümmetine üç büyük hediyeyle dönmüştür:
1- Peygamberimizin “Gözümün nuru” buyurduğu beş vakit namazdır.
Namazımız Miracımızdır.
Miracın bereketiyle secdeye varalım. Îmanın onurunu, kul olmanın sorumluluğunu bir kez daha hatırlayalım. Kudüs ve Mescid-i Aksâ’nın özgür olduğu Mirac gecelerine kavuşmak için umudumuzu ve duamızı eksik etmeyelim.
2- Miracın bir diğer hediyesi “Âmenerrasûlü” olarak bildiğimiz ve her gün yatsı namazından sonra okuduğumuz Bakara Sûresi’nin son iki âyetidir. Bu âyet-i kerimeler bize îman esaslarını, kulluk şuurunu ve sorumluluk bilincini hatırlatır. Dünyada yapıp ettiğimiz her şeyin bir hesabı olduğunu bildirir. Rabbimize içtenlikle nasıl dua ve yakarışta bulunacağımızı öğretir.
3- Miracın son hediyesi ise Ümmet-i Muhammed’den Allah’a ortak koşmayanların günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir.

MİRAC HÂDİSESİ'Nİ BAKIN YUNUSUMUZ NASIL ANLATMIŞ!
Bir gece Muhammed’e
Çalab’dan geldi Burak
Seni okur Zülcelâl
Ne durursun kıl hazırlık
Sallallâhu alâ Muhammed
Sallallâhu aleyhi ve sellem
*
Hep melekler geldiler
Buraktan indirdiler
Yüzünü döndürdüler
Ol dem yürüdü yayan
Sallallâhu alâ Muhammed
Sallallâhu aleyhi ve sellem
*
Nice bin yıllık yola
Bir anda vara gele
Yunus eydür kim ola
Ol Muhammed’dir mutlak
Sallallâhu alâ Muhammed
Sallallâhu aleyhi ve sellem

Mirac Gecesi Yapılabilecek İbadetlerden Bazıları:
1-Tövbe istiğfar etmek,
Allah ve Peygamber tanımamazlık, yalan, iftira, gıybet, israf, kul hakkı, faiz, içki, kumar, zina, isyan, tuğyan ile toplumda, aileye, kadına, erkeğe çocuğa şiddet, hayvanata, nebatata şiddet v.b. tüm kötülüklerden Allah'a sığınmak, tedbirler almak.
Seyyidül İstiğfar Duası:
Rasûl-ü Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
اَللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّي ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ خَلَقْتَنِي وَأَنَا عَبْدُكَ ، وَأَنَا عَلىَ عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ ، أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ ، أَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ علَيَّ ، وَأَبُوءُ بِذَنْبي فَاغْفِرْ لي ، فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ أَنْتَ
Anlamı:
“Allah’ım! Sen benim Rabbimsin. Sen’den başka ibâdete lâyık ilâh yoktur. Beni Sen yarattın. Ben Sen’in kulunum. Ezelde Sana verdiğim sözümde ve vaadimde hâlâ gücüm yettiğince durmaktayım. İşlediğim kusurların şerrinden Sana sığınırım. Bana lutfettiğin nîmetleri yüce huzûrunda minnetle anar, günâhımı îtirâf ederim. Beni affet, şüphe yok ki günahları Sen’den başka affedecek yoktur.” (Buhârî, Daavât 2, / Riyazus Salihin, 1882 Nolu Hadis)
2- Kur’an-ı Kerim okumak, tesbihatta bulunmak,
3- Peygamberimize salavât getirmek,
4- Kaza namazı veya nafile namaz kılmak,
5- Dua etmek,
Kendimiz, yakınlarımız, ülkemiz ve tüm İslam Âlemi için dua edelim.

Her türlü maddi ve manevi tedbirimiz Miracımız olsun. Covid 19 tedbir kurallarına tam uyalım.
Bu salgın hastalık döneminde iletişim araçları ile eş, dost, akraba ve tanıdıklarımızın hal ve hatırlarını soralım. Dualarını alalım.
Bir yoksulun elinden tutanı olalım.
Bir fakirin kapısına varan olalım.
Bir yetimin başını okşayalım.
Bir çocuğun ihtiyacını gideren olalım.
Darda olana genişlik, zorda olana çare olalım.
"Allah'ım! Ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider, şifa ver. Şifayı veren ancak sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hastalık nedir bırakmasın." (Buhârî, Tıb, 37; Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

Miracın kalplerin cilası ve temizleyicisi olan Zikrullah eşliğinde kul ile Yüce Yaratan arasındaki kapıların daima açık kalmasını temenni ediyorum. Rabbimiz tecelli eden celâlini cemâli İlâhiyyesine tebdil buyurarak Ehli İslama, Milletimize, İnsanlığa yönelen tehlikeleri bertaraf eylesin inşaallah. 

Bugünde Ülkemizin sağlığı, güvenliği, Milletimizin huzuru, barış ve selameti için gayret gösteren, tüm yöneticilerimize, sağlık çalışanlarımıza, doktorundan hemşiresine ve hasta bakıcısına, çalışanların hepsine, Kahraman Güvenlik güçlerimize, askerimize, polisimize, sabırlar içerisindeki her bir ferdine nusretiyle ve kudretiyle yardım etmesini, Aziz Milletimizi ilelebet payidar kılmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Bu dualar ve duygularla;
Geçmişten bugüne Dinimiz, Vatanımız, Milletimiz, Ezan ve Bayrağımız, İstiklal ve İstikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve ahirete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un şu dizeleri ile sözlerimi bitiriyorum:

Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,
Yaralanmış tertemiz alnından, uzanmış yatıyor;
Bir hilâl uğruna, Yâ Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd’i...
Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi...
               اَللّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فيِ رَجَبٍ وَ شَعْبَانَ وَ بَلِّغْنَا رَمَضَان
“Ey Allah’ım; Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl, bizi Ramazan’a kavuştur. ”     
Mirac Gecesinin yaşanan salgınlar olmak üzere tüm maddi ve manevi hastalıklardan kurtulmamıza vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, bu müstesna gecenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık