Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

20 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Kadir Gecesi Kutlama Mesajı

Kadir Gecesi Kutlama Mesajı

Karaman İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci’nin Kadir Gecesi Mesajı
 

Bismillahirrahmanirrahim
Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde Kadr Sure-i Celilesinde Gecesini bizlere şöyle ifade eder: “Şüphesiz, Kur’an’ı biz Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nerden bilebilirsin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, fecrin doğuşuna kadar bir esenliktir.” (Kadr: 1-5)

Peygamber Efendimiz (s.a.s) de , bir Hadis- Şerifte şöyle buyurmaktadır: “İnanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolunur.” (Buhari: İman-Tirmizi:Savm)

Kısa bir süre önce rahmet ayı Ramazana ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşadık. “Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan” nidalarıyla karşıladık bu kutlu ayı.  Şimdi veda vakti “Elveda Ya Şehri Ramazan”. Bereketi ve mağfiretiyle evlerimize ve gönüllerimize misafir olan on bir ayın sultanı, bugünlerde bize veda ediyor. Bu kutlu misafiri uğurlamaktan dolayı mahzunuz.

Bir taraftan da Ramazan-ı Şerifin kalbi olan mübarek Kadir Gecesine kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kur’an-ı Kerim’de bu geceye müstakil bir sure tahsis eden Yüce Rabbimiz, gecenin değerini de en güzel şekilde bizzat kendisi tavsif etmiştir. Her sene kadrimizi yüceltmek için Rabbimizden bir bağış gibi, bir armağan gibi gelen Kadir gecesinin anlatıldığı bu sure, bizlere bazı önemli mesajlar getirmiştir.

Bu mesajlardan birisi; Kadir Gecesini değerli kılan, onun “yaradılış gayemizin kitabı” Yüce Kur’an’ın ilk nüzûlüne şahit olmasıdır. Kadir Gecesinin kadrini yücelten, Yüce Kitabımız Kur’an’ın rahmet yüklü evrensel mesajlarının bu gece inmeye başlamasıdır. Bu nedenledir ki, Kadir Gecesinin değerini, kadrini, yüceliğini, büyüklüğünü ve mübarekliğini insanlığı karanlıklardan kurtaran Kerim Kitabımızda aramalıyız. Ve bu gece dünya semasına inen Kur’ân’ı yeniden kalbimizin semasına indirmeliyiz.

Bir diğer mesaj; Kadir Gecesinin, müminlere her yıl ömürlük bir fırsat sunmasıdır. Rabbimiz, ömre bedel bu geceyi, müminlere bir rahmet kapısı, bir umut pınarı olarak bahşetmiştir. Bu gece bize düşen, ömür sermayemizden tükettiğimiz günlerin muhasebesini yapmaktır. Hata ve günahlarımızdan, kusur ve nisyanlarımızdan tövbe ederek Rabbimizin razı olacağı şekilde bir ömür sürmeye azmetmektir.

Kadir Suresinin bizlere getirdiği mesajlardan biri de; Allah’ın meleklerinin, Kadir Gecesinde yeryüzüne selâm ve esenlik getirmek üzere inmeleridir. Bu muhteşem hâdise, Cenab-ı Hakk’ın biz müminlere çok büyük bir ikramı, ihsanı ve lütfu olarak her sene tekrar etmektedir. O halde Kadir Gecesini ihya etmek için Kur’an’ın barış ve esenlik mesajlarına kulak vermeliyiz. Bu mesajları yeryüzünde egemen kılmak için çaba göstermeliyiz. İnfak deryasında yüzmeliyiz. Fitrelerimiz, zekatlarımız, hayır ve hasenatlarımız, güler yüzlerimiz Birlik ve beraberliğimiz…

Bu vesileyle bütün halkımızın Kadir Gecesini ve akabinde idrak edeceğimiz Ramazan Bayramını tebrik eder, Kadir Gecesinin ve Ramazan Bayramının vatanımız, milletimiz ve bütün İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

.....................

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan,  Kadir Gecesi Mesajı

 

 "Kadir Gecesi tüm müminlerin kalplerinin, gönüllerinin coştuğu, camilerimizin dolup taştığı, yaratana açılan ellerin boş dönmediği, tövbelerin, duaların kabul edildiği mübarek bir gecedir.”

Bilindiği gibi 31 Mayıs Cuma gününü 1 Haziran Cumartesi gününe bağlayan gece mübarek Kadir Gecesidir. Kadir Gecesi tüm ömürlük günahların kefareti, kurtuluşumuzun vesilesi mübarek bir gecedir. Kadir Gecesinin bir çok faziletleri vardır, İslam'ın ilk emri 'oku-ikra' diye başlayan ilk ayet Kadir Gecesinde nazil olmuştur. O gece bir selamdır, huzurdur. Peygamber efendimiz bunun için müminleri geceyi ihya etmeye teşvik ederek; 'Kim Kadir Gecesini imanlı bir gönülle sevabını yalnız Allah'tan umarak değerlendirir ve ihya ederse geçmiş günahları af ve mağfiret olunur" buyurmuştur.

Kadir Gecesinin önemine değinen Çağlayan, "Mükafatların sınırsız olarak verildiği Kadir Gecesi, kendimize dönerek yaşadıklarımızı muhasebe etme gecesidir. Aramızdaki sevgi, dayanışma  ve barış ortamlarını daha da çoğaltarak hepimizi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır. Çünkü bu gece tüm müminlerin kalplerinin, gönüllerinin coştuğu, camilerimizin dolup taştığı, yaratana açılan ellerin boş dönmediği, tövbelerin duaların kabul edildiği müstesna bir gecedir. Bu vesile ile Tüm Karamanlı hemşerilerimizin Kadir Gecesini tebrik ediyor, hakkımızda maddi ve manevi her türlü hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu. 

................

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ali Bozkurt, Kadir Gecesi Mesajı

 

Kur´an-ı Kerim´ in inmeye başladığı Kadir Gecesi´ni bir kez daha idrak edeceğiz. İçerisinde pek çok hayır ve bereketi barındıran, evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan iyilik ve cömertliğin hissedildiği Ramazan ayı, bizlere son hediyesi olan Kadir gecesini bırakarak veda etmektedir.

 

Kadir Gecesi, tüm insanlığın kadrini yücelten bir gecedir. Zira Rabbimiz bu gecede gönderdiği Kur´an-ı Kerim ile insanlığı muhatap almış, son ve mükemmel din olan İslam ile insanlığı şereflendirmiştir.İnsan olarak Rabbimiz katında değer bulmamızın yolu, insanlık olarak birbirimizin kadrini ve kıymetini bilmekten geçmektedir. Kadir Gecesi, Kur´an´la, Kur´an´ın getirdiği adaletle, merhametle, hikmetle ve selametle kıymet bulunacak bir ihya gecesidir.

Bu vesileyle yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri istikamet sahibi yapmasını temenni ediyor, bu gecenin, ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını Yüce Rabbim´ den niyaz ediyor, tüm islam alemi ve Karamanlı hemşehrilerimizin Kadir Gecesi hayırlı mübarek olsun diyorum.

....................

KTSO BAŞKANLAR´DAN KADİR GECESİ MESAJI 
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı  M. Gökhan Alkan  Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;
“Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ne bir kez daha kavuşmuş bulunmaktayız.  Kadir Gecesi saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel günlerdir. Bu gece, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânı olarak değerlendirilmelidir.  Bu gece, hepimizin rahmete berekete, bağışlanmaya ve olgunluğa ulaşabilmesi için çok önemli bir fırsattır. 
Günümüzde fazlasıyla görülen her türlü dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine aramızda sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşliğin hâkim olması için çalışmalıyız. Huzur ve mutluluğun kaybolduğu, tartışma ve gerginliklerin zaman zaman en üst seviyelere yükseldiği böyle bir dönemde bizi biz yapan manevi değerlerimizi güçlendirmemiz gerekmektedir. 
Bu vesileyle; bu kutsal günlerin insani duyguların öne çıkmasına yardımcı olması ve mübarek Ramazan Bayramına ülkemizin ve tüm Müslüman camiasının barış, huzur ve mutluluk içerisinde girmesi dileklerimizle Kadir Gecenizi en içten duygularla kutlar; Tüm insanlık alemine barış sevgi ve huzur getirmesini temenni ederiz” dediler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık