Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Kanser hastaları Ayaktan kemoterapi ile şifa buluyor

Kanser hastaları Ayaktan kemoterapi ile şifa buluyor

Bu yöntem sayesinde hem hastalar hastaneye yatmazken, zamandan tasarruf sağlanıyor hem de bulundukları ilde tedavi alarak her seferinde il dışına çıkmalarına gerek kalmıyor.
Kemoterapi, kanser hücrelerini yok etmek veya bu hücrelerin büyümesini kontrol altına almak için , "ilaçla (Sitotoksik) tedavi" yöntemidir. Pek çok kanser türünde altın standart olarak kabul edilen Kemoterapi  halen hastalığın en önemli tedavilerinden biri olarak önemini korumaktadır. 
Dış Merkezlerce Kemoterapi kürü başlanan hastalar tedavi devamlarını, Karaman Devlet Hastanesinde Dahiliye Uzmanlarına başvurarak Kemoterapi Ünitesinden sağlayabiliyorlar. Bazı kemoterapi ilaçlarının damar içine uzun süreli uygulanması gerekebilmektedir. Bu tür ilaçlar için kateter veya port denilen, ilacın doğrudan ana damara gitmesini sağlayan cihazlar takılarak kemoterapi uygulanır. Port Kateteri Yıkama işlemi ve hastaların evde pompa yardımı ile aldıkları ilaçların sonlandırılması da kemoterapi ünitesinde yapılmaktadır. 
Karaman Devlet Hastanesi Kemoterapi çalışanları tarafından yapılan açıklamada;
“ Kemoterapi tedavisi mutlaka bu konuda eğitimli doktor, hemşire ve sağlık personelinin bulunduğu hastanelerde uygulanmalıdır. Kemoterapi sırasında hem tedavinin başarısı hem de hastanın minimum yan etkiye maruz bırakılması bakımından ilaçların doğru hazırlanması ve uygulanması çok önemlidir. Kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçları tedavi edici özelliklerinin yanı sıra toksik etkilere de sahiptirler. Bu ilaçlar özel koşullar altında hazırlanmalı, uygulanmalı ve atılmalıdır. Karaman Devlet Hastanesi Kemoterapi Ünitemizde alanında uzman sağlık çalışanlarımız ve cihazlarımız ile en iyi hizmeti vermekteyiz. Ayaktan kemoterapi tedavisinin hastanemizde yapılması ile hastalarımızın her seferinde dış merkezlere gitmelerini önlemiş oluyoruz. Ayaktan kemoterapi’ için şuanda aynı gün içinde hastalarımıza randevu verebiliyoruz. Yani bir zaman kısıtlılığımız yok.”denildi. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık