Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Kapar’ın Yoğun Haftasonu Mesaisi

Kapar’ın Yoğun Haftasonu Mesaisi

İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, haftasonu önce Bozkandak Köyümüzde yeni yaptırılan 15 Temmuz Camiisinin açılışına katıldı. Camiinin yapımı ve açılışında emeği geçen herkesden Allah Razı Olsun diyen KAPAR, camii açılışından sonra açılışta birlikte olduğu Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU ile birlikte geçtiğimiz hafta İl Özel İdaresi ve Ziraat Odası ile birlikte ortak olarak dağıtımı yapılan üzüm sıkma makinelerinin kullanımını görmek için Damlapınar Köyünü ziyaret etti.
Ziyaretlerinde köylünün üzüm sıkma makinesinin kullanımını yeterince bilmediği için neredeyse eski sistemle çiğneyerek sıkma yapmaya karar veren köylüye Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU, makinenin çalışması ile ilgili gerekli bilgileri verince kısa sürede üzüm sıkma işlemi tamamlandı. Bu konuda Muhtarlarımıza büyük iş düştüğünü belirten KAPAR: “Her Muhtar makinenin başına bir kişi görevlendirecek, gerekirse bu görevliye bir miktar ödeme yapılacak. Tam ihtiyaç duyulan bugünlerde üzüm sıkma makineleri tek elden düzgün bir vaziyette çalıştırılacak. Aksi halde bu iş zor gözüküyor.” İfadelerini kullandı.
Ziyaretleri esnasında İl Genel Meclisi Üyesi Osman AYDIN ile birlikte Bozkandak Köyümüzde ikram edilen Pekmez Köpüğünün de tadına bakan KAPAR: “İkramda bulunan kardeşimize çok teşekkür ediyoruz. İnşaallah bereketli bir sezon geçirirler.” Dedi.
Pınarbaşı Köyümüzde antepfıstığı üreticisi bir çiftçimize de misafir olan KAPAR ve AYDIN, sonrasında bölgemizde soğanı ile meşhur olan Damlapınar(Manyan)’da soğan hasadı yapan çiftçimizi tarlasında ziyaret etti. Soğan hasadı ile ilgili bilgiler alan KAPAR: “ Çiftçimiz soğanı toptan olarak 80 kuruşa verdiğini belirtti. Bakalım sofralarımıza bu soğan kaç liradan gelecek?” ifadelerini kullandı.
Yoğun geçen ziyaretleri esnasında kendisini ağırlayan çiftçimize ve köylümüze teşekkür eden KAPAR, ziyaretlerine devam edeceğini ve her zaman çiftçimizin ve köylümüzün yanında olduğunu belirtti.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık