Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Karaman Geleceğin Yazılımcılarını Seçiyor

Karaman Geleceğin Yazılımcılarını Seçiyor

Geleceğin mesleklerine sahip olacak çocukların gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurabilmeleri ve ülkemizin geleceğinde söz sahibi olabilmeleri amacıyla Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Geleceğin Yazılımcılarını Seçiyoruz” projesi başlıyor. 
“Gelecek, donanımlı yetişmiş gençlerin fikir ve ürettikleriyle şekillenecek.”
Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, projenin Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE, Bilgi İşlem ve Ölçme Değerlendirme birimleri tarafından hayata geçirileceğini belirterek proje ile 4., 5. ve 6. sınıf öğrencilerine robotik ve kodlama alanında 30 öğrenciye algoritmik düşünce ve yazılım eğitimleri verileceğini ifade etti. 
İl Müdürü Çalışkan, “Öğrencilerimizin hayal eden, hayal ettiğini tasarlayan ve hayallerinin peşinden koşarak üreten bir nesil olarak yetişmesini istiyoruz. 21. yüzyılın hızla değişen şartlarına uyum sağlayarak gelişen ve üreten bir gençlik için daha önce açılışını yaptığımız tasarım beceri atölyemizde hayata geçireceğimiz bu projeyi ortaya koyduk. Gelecek, donanımlı yetişmiş gençlerin fikir ve ürettikleriyle şekillenecek.” dedi. 
Eğitimler kur sistemine göre verilecek
Projenin ayrıntılarını paylaşan İl Müdürü Çalışkan, öğrencilerin 25 Ekim 2020 tarihine kadar sınava başvuru yapabileceğini söyleyerek öğrencilerin yıl boyunca haftada iki gün ve iki saat, uzaktan eğitim saatleri dışında, yüz yüze ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak eğitime alınacağını ve eğitimlerin kur sistemi ile sürdürüleceğini dile getirdi.
Projeye başvurular www.karaman.meb.gov.tr internet adresi “duyurular” bölümünde yer alan  başvuru formu üzerinden yapılabilecek. 
Sınav yeri ve tarihi başvuruların tamamlanmasının ardından okul müdürlükleri tarafından duyurulacaktır. Eğitimler, Cumhuriyet Mahallesi 664. Sokak No:14’teki Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tasarım Beceri Atölyesinde verilecektir. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık