Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman Göletleri Balıklandırılmaya Devam Ediyor

Karaman Göletleri Balıklandırılmaya Devam Ediyor

Bakanlığımız tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 20.000 adet pullu sazan yavrusu 05.07.2018 tarihinde Çukur Gölet’ine bırakılmıştır.
Bakanlığımız 1985 A040220 numaralı balıklandırma projesi gey 2018 yılı yatırım programında yer alan ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Biriminde üretilmiş olan pullu sazan yavruları, İl Müdürlüğümüz görevlilerince Antalya ilinden teslim alınarak, aynı gün İlimize getirilmiştir. İl Müdürü Orhan ÖZÇALIK, İl Müdür Yardımcısı Baran Yavuz YÜREKLİ, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ümit ÇAĞLIYAN ve teknik elemanların katılımıyla pullu sazan yavruları zayiata uğratılmadan Çukur Göletine bırakılmışlardır.
 Su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir olarak kullanılabilmesi, gelecek nesillere aktarılması, iç su ürünleri stoklarının takviye edilmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması, göl ve göletlerdeki balık popülasyonun desteklenmesi amacıyla her yıl göl ve göletlerimize yavru balıklar bırakılmaktadır. Balık türleri ve stokların korunarak gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık açısından büyük önem arz etmektedir.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık