Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman Lisesi Başarılı Projesini Kitaba Dönüştürdü

Karaman Lisesi Başarılı Projesini Kitaba Dönüştürdü

Karaman Lisesinin koordinatörlüğünde başlatılan Hi! Great Home School isimli projenin fikri çıktısı ‘The Red Book’ (To Reduce Early Dropout Book) kitabı düzenlenen kokteyl ile tanıtıldı.
Programa;  İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, şube müdürleri, eğitim yöneticileri ve öğretmenler katıldı.
Açılış konuşmasında Karaman Lisesi Okul Müdürü Hasan Erkan 2016 yılında başlatılan proje ve çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Okul Müdürü Hasan Erkan konuşmasında, “İspanya, Polonya, İtalya, Litvanya ve Portekiz ortaklığıyla, okulumuzun yürütmekte olduğu 5 Erasmus+ projesinden bir tanesi olan ‘Hi! Great Home School’ projesi, erken okul terkinin önlenmesi ve öğrencilerin akademik başarılarının desteklenmesi amacıyla hazırlanmış bir Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklığı Projesi’dir. ‘The Red Book’ kitabı tamamen saha ve anket çalışmaları ile hedeflenen amaç-sonuç ilişkisini ortaya koyarak karar vericilere politika tavsiyelerinde bulunabilme imkânı oluşturmuştur. Projenin fikri  çıktısı olan kitap, proje ortağı 6 ülkenin anadili ve İngilizce olarak basılmıştır. Proje yürütülmesi ve kitabın hazırlanması esnasında desteklerini bizden esirgemeyen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu da yaptığı konuşmada, Karaman Lisesinin tarihi ve köklü bir lise olduğunu belirterek buradan mezun olmuş öğrencilerin ülkemize hizmet noktasında çeşitli vazifeler üstlendiğini söyledi. Okulun proje ekibi ve yöneticilerini başarıları dolayısıyla tebrik eden İl Müdürü Kuntoğlu, Avrupa Birliği projelerinin öneminden ve kazandırdıklarından bahsederek; “Hem Müdürlüğümüz projeler ve ar-ge birimleri hem de Karaman Lisesi, projeler konusunda örnek başarılar ve tecrübeler kazanmış durumda. Okullarımızın Avrupa Birliği, Tübitak ve kalkınma ajansı gibi kurumlar iş birliği ile proje üreterek daha fazla proje çalışmaları içerisinde yer alması gerekiyor. Bu tür çalışmalar hem eğitim üzerinde hem de mevcut potansiyellerimizin daha iyi değerlendirilmesi bakımından önem arz etmektedir.” dedi.
Erken okul terkinin önlenmesi ve öğrencilerin akademik başarılarının desteklenmesi amacıyla hazırlan proje kitabının önemli tespit ve bulgulara yer verdiğini belirten Kuntoğlu, bu çalışmalarda emeği geçen tüm okul yöneticilerine, Karaman Lisesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekiplerine teşekkür etti.
Plaketlerin verilmesi ve tanıtım sunusunun ardından katılımcılara kitapların takdimi ile program sona erdi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık