Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Mart 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Karaman Oturarak Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu

Karaman Oturarak Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu

Karaman Spor Lisesi, Merkez Karaman Anadolu Lisesi ve Şehit Durmuş Ali Uzun İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ve antrenörlüğünü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerinden Aziz Hopyar’ın yaptığı Karaman Oturarak Voleybol Karması, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Sit2Play Uluslarlarası Oturarak Voleybol Turnuvası’nda ev sahibi İtalya’yı final karşılaşmasında set vermeden yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. 
Turnuvaya B grubunda başlayan Karaman ekibi, oturarak voleybol milli takımlar baş antrenörü Yusuf Kenan Kök ve antrenör Aziz Hopyar eşliğinde ilk gün maçlarında Finlandiya’yı ve Slovenya’yı 2-0’lık setlerle yenerek grup lideri olarak yarı final maçında A grubu ikincisi Bulgaristan ile karşılaşmaya hak kazandı. Yarı final maçında da Bulgaristan’ı set vermeden 2-0 yenen Karaman ekibi, final maçında ev sahibi İtalya’nın rakibi oldu. Kendi seyircisi önünde ev sahibi İtalya’yı da set vermeden 2-0 yenen Karaman ekibi turnuvada kupaya uzanan taraf oldu. 
Turnuvayı set vermeden Avrupa Şampiyonu olarak tamamlayan Karaman Oturarak Voleybol takımının bu tarihi başarısı ise Karaman’da büyük bir sevinçle karşılandı.
Roma’da elde edilen tarihi başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek,” Avrupa’da önemli rakipleri karşısında büyük bir mücadele vererek ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran ve İstiklal Marşımızı okutan sporcularımızı, antrenörümüzü ve tüm ekibi yürekten kutluyorum. Oturarak Voleybol’u okullara taşıyan bir Avrupa projesi olan Sit2Play’de ilimiz sporcularının Avrupa Şampiyonu olması bizler için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Bizlere bu haklı gururu yaşatan sporcularımızı ve antrenörümüzü canı gönülden kutluyor, sporcularımızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık