Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman Ziraat Odası Köy Muhtarlarına Gezi Düzenledi

Karaman Ziraat Odası Köy Muhtarlarına Gezi Düzenledi

Gezi hakkında bilgi veren Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram Karaman’da yaklaşık 44 Köyün geçimini üzüm üretiminden sağladığını, fakat Suma Fabrikasının üzüm alımını bırakmasıyla  üreticinin üzüm üretiminden uzaklaştığını ve bağların kuruma noktasına geldiğini söyledi.
Bu durumun çiftçileri ekonomik yönden zor duruma düşürdüğünü, karamsarlık içine düşen üreticinin imdadına Torku'nun yetiştiğini ifade eden Bayram," Torku'nun Sarıoğlanda kurduğu meyve suyu ve pekmez fabrikası üreticilerimizin umudu oldu. Ürettiği ürünü satabileceğine inanan insanlarımız tekrar bağlarına bakmaya, yeni bağ ekmeye başladılar." diye konuştu.
Üreticilerimizin  tesislerini görmesi, kafalarındaki soru işaretlerinin kalkması için 30 tanesi üzüm üreten köy muhtarı olmak üzere 40 kişilik bir heyetle Ziraat Odası olarakTorku Sarıoğlan Tesislerine bir gezi düzenlediklerini vurgulayan Bayram, şunları kaydetti:
" Bugün üzüm üreten Köylerimizin muhtarlarımızın katılımıyla Torku’nun pekmez ve meyve suyu fabrikasına ziyarette bulunduk. Tesis bu yıl yaş üzüm alımı yaparak bölge çiftçimize büyük katkı sağladı. Ayrıca yetkililerden kuru üzümden pekmez yapımı için deneme üretiminin tamamlandığını,  önümüzdeki yıl kuru üzüm alımına başlayacaklarının bilgisini aldık. Bunun yanında nar elma olmak üzere bölgede üretimi yapılan meyvelerin alımının yapılması bölge çiftçilerimiz için büyük kazançtır. Çiftçilerimiz fabrikayı gezerek, hijyenik bir ortamda üretim yapılan ürünler hakkında bilgi sahibi oldular. Torku’nun yaptığı AR-GE çalışması sonucunda belirlediği 17 üzüm çeşidinden bölgeye uyumlu verimi en iyi olan çeşitlerin teşvik edilmesi için çalışmaların devam etttiği bilgisini aldık. Buda üreticilerimiz için çok önemli bir çalışmadır."
Anadolu’nun alın teri ve öz sermayesi olan Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu listesinde 4 firması bulunan Milli firmamız Konya Şeker & Torku'nun  çiftçimiz ve ülkemiz için gurur kaynağı olduğunun altını çizen Bayram, " Bizleri Ağırlayan misafir eden bu kuruluşun Mimarı  Başta Değerli Pankobirlik Genel Başkanı 25-26 Dönem Karaman Milletvekilimiz  Sayın Recep Konuk Olmak Üzere Konya Şeker İdari ve sosyal İşler Müdürü Dede Ülker’e ve Fabrika müdürü Edip Bey’e ve personeline Şükranlarımı Sunar Teşekkür ederim." dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık