Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

18 Nisan 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Karaman Ziraat Odasından Çiftçilerine Yeni Bir Hizmet

Karaman Ziraat Odasından Çiftçilerine Yeni Bir Hizmet

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram yaptığı açıklamada;  Ziraat Odamızın bünyesinde bulunan laboratuvarda 50 dekarın üzerinde arazilere ücretsiz toprak analizi yapılacağını belirtti.

Başkan Bayram, Karaman Ziraat Odasında hizmet veren, mühendislerimizden oluşan laboratuvar bünyesindeki Toprak Numunesi Alma Ekibimiz Tarım ve Orman Bakanlığı destekleri doğrultusunda 50 dekar ve üzeri arazilerden GPS cihazı ile koordinatları belirleyerek toprak numuneleri alacaklarını belirtti. 
Ekibimiz her hafta müracaatları değerlendirerek, belirlediğimiz bölgelerden toprak numuneleri alarak ücretsiz toprak analizlerinin yapılması sağlanacaktır. 
Başkan Bayram, Ziraat Odası olarak toprak analizinin önemini belirterek yaptığı açıklamada;
’’Toprak analizleri ile o toprağın özellikleri belirlenir ve o toprağa verilecek en uygun gübre çeşidine karar verilir. Toprak analizlerine göre verilecek gübre miktarına ve çeşidine karar verilmesi ürün miktarını ve ürünün kalitesini arttırmakta en önemli yollardan birisidir. Bu nedenle de bizde ilimizde ki toprakları daha verimli hale getirebilmeyi amaçladık ve bunu da ancak çiftçimizi toprak analizi konusunda bilinçlendirip ücretsiz toprak analizi desteği sağlayarak gerçekleştirebileceğimizi düşündük.  
Bayram, bu hizmetle Hububat, Mısır, Şeker Pancarı ve her çeşit bitkisel üretimde çiftçilerimizin daha çok verim alması için toprak analizinin önemli olduğunu,  müracaat eden çiftçilerimizin toprağın ihtiyacına göre gübre kullanacaklarını ve gereksiz gübre kullanmaktan kurtularak maliyetleri de azaltacaklarını belirtti. 
Başkan Bayram, ayrıca numune alımını Ziraat Odamızın mühendisleri tarafından çiftçilerimizin arazilerine giderek, alınan toprak numunelerinden analiz yapılarak, çiftçilerimizin bilgilendirileceğini belirtti.
Bayram, hedefimiz bu bölgemizdeki bütün çiftçileri toprak analizi konusunda bilinçlendirmek ve bölgemizi daha verimli tarım topraklarına kavuşturmaktır. Bunun için de hizmetlerimizin ve çalışmalarımızın devam edecektir dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık