Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman’a Çocuk Kütüphanesi Ve Türkçe Atölyesi

Karaman’a Çocuk Kütüphanesi Ve Türkçe Atölyesi

Karaman Valiliği, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen “Karaman’da KOP İle Okuma Vakti” projesi kapsamında yapımı tamamlanan ‘Çocuk Kütüphanesi’ ve ‘Türkçe Atölyesi’nin açılışları yapıldı. 
Açılış törenine Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, il protokolü ve davetliler katıldı. 
Çocuk Kütüphanesi açılışında ilk olarak Gevher Hatun Anaokulu öğrencileri Yunus Emre dinletisi gerçekleştirdi. Açılış töreninde daha sonra bir yıl içinde en çok kitap okuyan öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi. 
“Özgün, özgür ve hayal kurabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz”
Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, ‘Çağları Aşan Söz ve Pandemi Sürecinde Kütüphanecilik’ temasıyla oluşturulan kütüphanenin hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: “Temamızdan hareketle çağları aşan nesiller yetiştirmek, özgün düşünen, özgür bir iradeye sahip olan, gelecekle ilgili hayaller kurabilen bireyleri kazanmak istiyor ve kütüphanelerimizi daha etkin kullanabilmeyi amaçlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan kütüphanede minik çocuklarla birlikte masal dinleyen il protokolü daha sonra Piri Reis Kültür Merkezi bünyesinde kurulan ‘Türkçe Kütüphanesi ve Atölyesi’nin açılışını yaptılar. Kurdele kesiminin ardından atölyeyi gezen il protokolü, atölye hakkında yetkililerden bilgi alarak incelemelerde bulundular.
Projenin hayırlı olması ve ildeki öğrencilere en üst düzeyde fayda sağlaması temennileriyle program sona erdi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık