Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

17 Nisan 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

Karaman’da Ahilik Hastası kutlandı

Karaman’da Ahilik Hastası kutlandı

Kutlamalar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal’ın, Cumhuriyet Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından esnaf dostu seçilen Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ile yılın ahisi İbrahim Aktaş’a Ahi Kaftanı giydirildi. Kutlamalar daha sonra İsmet Paşa Caddesi’nden Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar mehteran takımı eşliğinde yürüyüşle devam etti. Aktekke Meydanı'nda devam etkinliklerde konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, ahiliğin bir insan bilimi olduğunu söyledi.
Ahilik haftası kutlamalarının bu yıl 32’ncisini kutladıklarını ifade eden Uysal, "Ahilik bir insan bilimidir. Ahi her şeyde, her ortamda, her çağda denge ve düzen tutturandır. Bütün esnaf ve sanatkarlarımız ahilikten ilham almaktadırlar. Esnaf ve sanatkarlar olarak şerefli bir maziden geliyoruz. Türk milletinin teminatı olan esnaf ve sanatkarlar olarak, dün ve bugün, bilhassa zor günlerin sahibi olduk. İşte ahilik bu mesuliyetin tarihi şerefli timsalidir." diye konuştu.
Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’da “Ahilik geleneği sorumluluğu, dürüstlüğü, kul hakkını ön planda tutan, hayatı bu ilkeler çerçevesinde yaşamayı uygun bulan ve başlangıcı asırlar öncesine dayanan önemli bir geleneğimizdir. Kardeşliğin, cömertliğin, fedakârlığın, dürüstlüğün, üretimin, ahlâkın, sanatın, ilmin esas alındığı ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli'dir. Kurduğu sistemle birçok mesleğin gelişmesine, gelecek nesillere aktarılmasına, nice çırak, usta, kalfa yetişmesine vesile olmuştur. Ahiler, oluşturdukları sosyal dayanışma ve sosyal güvenlik sistemiyle adeta kimsesizlerin kimsesi olmuşlardır. Bugün ülkemizin her ilinde bulunan esnaf odaları, meslek odaları, sanayi ve ticaret odaları da ilhamını Ahi Evran kültüründen almıştır. ”dedi.
Etkinlikler, şed kuşatma töreni, yılın ustası, kalfası ve çırağına plaket takdim edilmesi ve esnaf çadırların gezilmesiyle son buldu. Kutlamalara, Karaman Valisi Fahri Meral, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, daire müdürleri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık