Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

25 Nisan 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Karaman’da Badem Üreticilerimizin Yüzü Gülüyor

Karaman’da Badem Üreticilerimizin Yüzü Gülüyor

Bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu bundan da üreticilerimiz memnun olduklarını belirtiyorlar.

Karaman’da badem ekim alanları sürekli artmaktadır. Teknik ekibimizle birlikte badem bahçelerini kontrol ziyaretlerine devam ediyoruz. Çiçek açma döneminde fazla yağışlı ve sisli hava şartları badem yetiştiriciliği için zararlıdır. Bu tür olumsuz şartlarda, mantarlı hastalıklar ortaya çıkıyor. Bu durum ise ürün miktarını etkiliyor. Genç meyvelere “monilya hastalığı” zarar veriyor. Yapraklarda “yaprak delen mantarı” delik açmakta ve dallarda çürüme yapmaktadır. Daha sonra dallardaki çürüyen kısımlar çatlamaktadır.

Bu yıl ise badem üretimi için oldukça uygun bir iklim yaşanmaktadır. Bundan dolayı son zamanların en yüksek rekoltesinin olacağını tahmin ediyoruz. Buda üreticilerimizi memnun ediyor. Badem üretimi yurt genelinde artık bilinir hale geldi. Yapılan projelerle bozuk ve açıklık orman alanlarını ağaçlandırmak, ülkemizi yıllık badem tüketim miktarının yaklaşık yarısını ithal eden durumdan kurtarmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak gibi gayelerle hazırlanan “Badem Eylem Planı”nın ve “Özel Ağaçlandırma Projesi”nin başta orman köylümüz ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere, milletimize hayırlı olmasını diliyor, planın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık