Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman’da Engeller Sporla Kaldırılıyor

Karaman’da Engeller Sporla Kaldırılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın dezavantajlı bireyler için 81 ilde Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri koordinesinde haftanın her Çarşamba günü başlattığı sportif etkinlikler kapsamında Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bilardo etkinliği düzenlendi. Atatürk Spor Kompleksi Bilardo Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte dezavantajlı bireyler bilardo antrenörü Osman Yılmaz eşliğinde bilardo sporunu tanıma fırsatı buldu. Çoğu dezavantajlı bireyin ilk kez tanıştığı bilardo branşında heyecanları gözlerinden okunurken, bu heyecana Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ve Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz ile Cavit Bardak’ta ortak oldu.
Yaklaşık 1 saat boyunca devam etkinlikte bilardo antrenörü Osman Yılmaz’ın öğrettiği tekniklerle bilardo oynayan dezavantajlı bireyler, kendilerine böyle bir imkan sunulduğu için mutlu olduklarını ifade ettiler. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından dezavantajlı bireylere yönelik hayata geçirilen projelerle hayata daha sıkı tutunma şansı bulduklarını belirten bedensel engelliler oturarak voleybol takımı sporcularından Turan Işık, “Bugün, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen proje sayesinde dezavantajlı arkadaşlarımızla birlikle bilardo sporuyla tanışma imkanı bulduk. Bizler için çok güzel bir deneyim oldu. Artık spor sayesinde tüm engelleri rahat bir şekilde aşıyoruz. Böyle etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Dezavatajlı bireylerin mutluluğuna ve heyecanına ortak olmanın kendileri için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ise,” Bakanlığımız tarafında 81 ilde Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri koordinesinde uygulanacak projemize geçen hafta düzenlediğimiz yüzme etkinliğimiz ile başladık. Katılımın yoğun olması ve dezavantajlı bireylerimizin projemize yoğun ilgi göstermesi bizleri oldukça mutlu etti. Bugün ise dezavantajlı bireylerimizle bilardo branşında bir araya geldik. Bilardo antrenörümüzün yardımlarıyla bilardo sporunu dezavantajlı bireylerimize tanıtmaya çalıştık. Çoğu gencimizin ilk defa bu sporla tanışıyor olması ve heyecanı bizleri de heyecanlandırdı. Etkinliklerimiz her Çarşamba günleri farklı branşlarda düzenleyeceğimiz programlarla devam edecek.” 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık