Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

20 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Karamanda İlk Laparoskopik Gastrik By-Pass Ameliyatı Yapıldı

Karamanda İlk Laparoskopik Gastrik By-Pass Ameliyatı Yapıldı

Karaman Eğitim ve Araştırma  Hastanesinde vücut kitle endeksleri 40 ve üzeri olan hastaya laparoskopik (kapalı) yöntemle laparoskopik gastrik bypass  ameliyatı Genel Cerrahi Uzmanı Dr .Öğr.Üyesi Şükrü Salih TOPRAK tarafından başarılı bir şekilde yapıldı.
Karaman Eğitim ve Araştırma  Hastanesinde ilk kapalı gastrik by-pass ameliyatının yapıldığını söyleyen Dr .Öğr .Üyesi Şükrü Salih TOPRAK ameliyat ile alakalı yaptığı açıklamada  , " Hastanemizde ilk defa Obezite ve tip 2 diyabet rahatsızlığı olan hastamız için  laparoskopik gastrik bypass operasyonunu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Karamanlı hemşehrilerimize de bu konuda hizmet vermeye başlamanın sevinci içerisindeyiz. Hastanemize  bu imkanları sağlayan başta sayın dekanımız Prof. Dr. Dursun ODABAŞ ve Hastane başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet YILMAZ’a teşekkür ederim. Hastamız çok şükür iyi ve bugün taburcu ediyoruz. Obezite dünyada olduğu gibi  ülkemiz içinde ciddi bir sağlık sorunudur. Öncelikle  kişilerin dengeli beslenme  ve hareketli yaşam tarzıyla kilolarını kontrol etmelerini istemekteyiz. Buna rağmen kilo veremeyen kişilere egzersiz, diyet önerileri yaparak kilo vermelerini sağlamaya çalışmaktayız. Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre vücut kitle endeksi 35 ve üstü olan kişilerin ek hastalıkları varsa veya vücut kitle endeksi  40 ve üzeri olan hastalarımızı, endokrinoloji ve psikiyatri muayeneleri yapıldıktan sonra uygun olmaları halinde ameliyat etmekteyiz. Genel olarak laparoskopik gastrik bypass, laparoskopik sleeve gastrektomi(tüp mide), ayrıca tip2 diyabet için ameliyatlar yapmaktayız. Karamanlı hemşehrilerimize sağlıklı günler dilerim’’ dedi.
Hastanemizden taburcu olacak olan hastamız Selma POLAT ameliyat öncesi ve sonrasındaki yaşadığı süreci anlatarak ‘’ Ben hocamı hiç tanımadan bir yıl önce telefonla görüştüm. Allah razı olsun telefon görüşmemde bile beni tanımadığına rağmen çok yardımcı oldu, normalde çekinerek aradım ama sağolsun Şükrü hocam hiç bizi kırmadı her aradığımda ilgilendi. Beni çevremdeki tanıdıklarım ameliyat olma hayatını kaybedebilirsin diye çok korkuttular. Ama ben hocamın hastalarını gördüm, hocamın uzmanlığı ve ilgi alakasınıda görünce ameliyat olmaya karar verdim. Şükrü hocamın doktorluğu gibi insanlığıda çok şahane,  Allah razı olsun ondan. Hastanemizde tüm hemşirelerimizden ve temizlik personellerindende Allah razı olsun ilgi alaka temizlik konusundan gerçekten çok başarılı. Tüm şifa bekleyen hastalara acil şifalar diliyorum ‘’ dedi.
‘’Karaman Eğitim ve Araştırma Hastane Başhekimliği olarak hocamızı tebrik ediyor ameliyatı başarılı şekilde gerçekleşen hastamıza  acil şifalar diliyoruz"

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık