Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Kitap Fuarı Söyleşileri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kitap Fuarı Söyleşileri Hız Kesmeden Devam Ediyor

“Fikir; aşkın, sevginin, saygının, münevverliğin olduğu yerde gelişir”
Fikri Gelişim ve Bir Çocuk Bir Dünya Öğrenci Toplulukları tarafından düzenlenen ilk söyleşinin konukları Yazar Sinan Yağmur ve Yazar Tolga Akpınar oldu. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan söyleşi, Fikri Gelişim Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Talha Bağcı ve Bir Çocuk Bir Dünya Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Koçak’ın açılış konuşmasıyla devam etti.
Açılışın ardından ilk olarak söz alan yazarlardan Sinan Yağmur, fikrin önemi hakkında açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Fikrin oluşabilmesi için düşünce özgür, bağımsız ve korkusuz olmalı. Fikir hayatın içinde alınır. Fikir, akıl olmazsa iman da olmaz. Fikir sahibi olanlar okur, araştırır, ayrıştırmaz, ötekileştirmez, usulünce karşı çıkar ve kavga etmez. Fikir saygı ve sevgiyle beslenir. Fikir aşkın, sevginin, saygının, münevverliğin olduğu yerde gelişir. Bir toplum fikir ürettikçe gelişir. Fikir sahibi insandan korkmayın. Fikirsiz insan ise serseri kurşuna benzer; ne yönden geleceği belli olmaz.”
“Fikirlerin ahlakı olmalı”
Yazar Tolga Akpınar ise Sinan Yağmur’a ilave olarak, “Bütün fikirler çağın gereklerine göre gelişiyor. İnsanlar kitaplarını bile okumadığı kişiler hakkında ön yargılı davranabiliyor; toplumun, milletin en önemli değerlerini ön yargılarıyla kirletiyorlar. İşte bu nedenle fikirlerin ahlakı olmalı. Siz de kendinizi, kişiliğinizi, toplumu değiştirmek için kanalize olmalısınız.” dedi. 
Eğitim, Kültür ve Sağlık Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ve Yazar Turgay Güler’in konuşmacı olarak katıldığı diğer bir söyleşiyi ise çok sayıda öğrenci takip etti. Turgay Güler, söyleşisinde Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkında öğrencilere bilgiler aktardı. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık