Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

KMÜ Çocuk Üniversitesi kayıtları başladı

KMÜ Çocuk Üniversitesi kayıtları başladı

Okul öncesi, ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklara yönelik akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda eğitim programları hazırlayarak öğrencilerin bu alanlardaki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan KMÜ Çocuk Üniversitesine ilişkin Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cihat Abdioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. 
“Amacımız öğrencilerimize akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda eğitim programları hazırlayarak onların gelişimlerine katkıda bulunmak”
Merkezimizin amacından bahseden KMÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cihat Abdioğlu, “Amacımız okul öncesi, ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklara yönelik akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda eğitim programları hazırlayarak öğrencilerimizin bu alanlardaki gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Böylece öğrencilerimiz erken yaşlarda üniversite ve bilim dünyası ile tanışarak akademik çerçevede bilim, kültür, sanat, spor gibi birçok alanda oluşturulmuş uygulama ortamlarında kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklardır” dedi. 
“Öğrencilerimiz STEM ve robotik uygulamaları, akıl ve zekâ oyunları, model uçak atölyesi, jimnastik, drama gibi alanlarda etkinlikler gerçekleştirilecek”
Merkezimiz bu genel amaçlar çerçevesinde kış ve yaz okulları açarak çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlemeyi planladıklarının altını çizen Doç. Dr. Cihat Abdioğlu, KMÜ Çocuk Üniversitesi 2019 Kış Okulu hakkında da açıklamalarda bulundu. Abdioğlu, “Kış okulumuzda ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik STEM ve robotik uygulamaları, akıl ve zekâ oyunları, kurabiye atölyesi, model uçak atölyesi, ritim kursu, sanat atölyesi, jimnastik, drama gibi çeşitli bilimsel, kültürel ve sportif etkinlikler gerçekleştirilecektir. Kış okuluna başvurular 02-11 Ocak 2019 tarihleri arası KMÜ Çocuk Üniversitesi web sayfasından (http://kmu.edu.tr/cocukuniversitesi)  online olarak yapılacaktır” diye konuştu.
“Öğrencilerimizin akademik başarının yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerde elde ettiği başarılar da bizler için kıymetlidir”
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu öğrencileri iki kanadı olan bir kuşa benzetti. Mevlüt Kuntoğlu, “Öğrencilerimizin bir kanadını akademik başarıları oluştururken, diğer kanadını ise sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda elde ettiği başarıları oluşturmaktadır. Öğrencilerimizin akademik başarılarını önemsiyoruz. Ama sosyal ve kültürel faaliyetlerde elde edilen başarılar da bizler için kıymetlidir. 2023 Vizyon Belgesi’nde yer aldığı gibi tüm okullarımızda tasarım - beceri atölyeleri kurulması hedefleniyor. Çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçlarına göre düzenlemeler yapılacak. Bakanlığımızın bu ilkeleri çerçevesinde öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlayacak KMÜ Çocuk Üniversitesine çalışmalarında başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık