Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

KMÜ Mühendislik Fakültesi Projelere Ara Vermiyor

KMÜ Mühendislik Fakültesi Projelere Ara Vermiyor

Gençlik Projeleri Destek Programına (2018-I Özel Çağrı) kabul edilen ‘Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ardiuno ile Gömülü Programlama ve Robot Projeleri Uygulama Atölyesi’nin tamamlanmasının ardından ikinci proje olan ‘Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Robotik Yarışması’ adlı projede de sona gelindi.  
Gençlik ve Spor Bakanlığından sağlanan bütçe ile öncelikle CAIRAS (Community of Artificial Intelligence and Robotic Automation Systems) topluluğu kurularak topluluk üyelerine yarışmada sergileyecekleri proje malzemelerine ilişkin destek sağlandı. Üç ay süren çalışmalar sonucunda öğrenciler derslerde öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya geçirirken kendi tasarım fikirlerini de sergileme imkânı buldular.
Danışmanlıklarını Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Kadir Sabancı’nın, yürütücülüğünü ise Arş. Gör. Muhammet Fatih Aslan’ın yaptığı projeler, Mühendislik Fakültesinde ziyaretçilere sunuldu. 
KMÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri sismik açıklı radar, delta robot, görüntü işleme tabanlı tarım robotu, otonom tren, tarladaki azot eksikliği tespiti yapan drone, denge robotu, resim çizen robot, temizlik robotu, sumo ve çizgi izleyen projeler gerçekleştirerek tasarımlarını hayata geçirdiler.
Sergi sonunda öğrencilere hediye takdimi yapıldı. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık