Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

KMÜ’nün Toplam Bayak Sayısı 12 Oldu

KMÜ’nün Toplam Bayak Sayısı 12 Oldu

KMÜ, 114 üniversiteden 837 başvurunun yapıldığı değerlendirmede Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi ile üç farklı Mekânda Erişebilirlik Ödülü (Turuncu Bayrak) elde ederken Kamil Özdağ Fen Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi ile de iki farklı Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişebilirlik Ödülüne (Mavi Bayrak) layık görüldü. 
2018 yılında KMÜ İslami İlimler Fakültesi ile ‘Eğitimde Erişilebilirlik’ kategorisinde ‘Yeşil Bayrak’ ödülüne ulaşan KMÜ, 2019 yılında ise ‘Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik’ kategorisinde ‘Mavi’, ‘Mekânda Erişilebilirlik’ kategorisinde ise ‘Turuncu’ bayraklara sahip olmuştu.
KMÜ, 2020 yılında da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamil Özdağ Fen Fakültesi ve Kütüphane ile birlikte üç farklı Mekânda Erişebilirlik Ödülü (Turuncu Bayrak) elde ederken, Kamil Özdağ Fen Fakültesi aynı zamanda ‘Eğitimde Erişilebilirlik' alanında 'Yeşil Bayrak' ödülüne de layık görülmüştü. 
Böylece KMÜ, 2018’den bu yana yapılan değerlendirmelerde 7 turuncu, 3 mavi, 2 yeşil olmak üzere toplamda 12 ödüle layık görülmüş oldu. 
Rektör Namık Ak, Ödül Törenine Çevrimiçi Olarak Katıldı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında (YÖK) düzenlenen ödül törenine Kovid-19 salgını dolayısıyla çevrimiçi olarak katıldı. 
YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, törende üniversite rektörleriyle çevrimiçi ortamda bir araya gelirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da törene katılın isimler arasında yer aldı. 
Törende ilk olarak YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç konuşma yaparak engelsiz üniversite ödülleri kapsamında yapılan başvurularla ilgili bilgileri paylaştı. YÖK Başkanı Saraç, bu yıl Engelsiz Üniversite Ödülleri için 114 üniversiteden farklı kategorilerde 837 başvuru yapıldığını belirterek, “Engelsiz Üniversite Bayrakları üç kategoride veriliyor. Mekânda erişilebilirlik, eğitimde erişilebilirlik, sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik. Programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına ise 'Engelsiz Program Nişanı' veriliyor.” dedi. 
YÖK Başkanı Saraç, Kovid-19 sürecinde yaşanan gelişmeleri de ele alarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Küresel salgın sürecinde hepimiz yaşanan zorluklara birebir şahit oluyoruz. Yükseköğretim kurumlarımızın bu süreçte gösterdiği her bir çabanın, her bir özverinin hepsi ayrı ayrı değerli. Bu bayrakların ve ödüllerin alınmasına katkı sağlayan tüm akademik ve idari personele emekleri ve gayretleri için teşekkür ediyorum. Türk yükseköğretim sistemi özel öğrencilerimiz için her açıdan engelsiz eğitim ortamını sağlayacak ve kampüs yaşamına dâhil edecektir. İnancımız bu yöndedir.”
Başkan Saraç’ın ardından konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise toplum olarak farkındalık ne kadar artırılırsa daha fazla engelli vatandaşın okulla buluşacağını belirtti; bina ve kaldırımlar ile park ve bahçelerin herkes için ortak yaşam alanlarına dönüşeceğinin altını çizdi. YÖK tarafından 2018'de başlatılan "Engelsiz Program Nişanı" uygulamasında, sayının yükselmesini takdirle karşıladığını söyleyen Yanık, "2023 hedefleri doğrultusunda, inşallah bu nişanı almayan üniversitemizin kalmayacağına yürekten inanıyorum. Engelli bireylerin hayallerinin önündeki engelleri kaldırmak, onlara engelsiz ufuklar sunmak öncelikli hedefimizdir." dedi. 
Açılış konuşmalarının ardından YÖK Başkanı Saraç ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık en çok ödül alan üniversiteleri açıkladı. Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri kapsamında, Mekanda Erişim Bayrak Ödülüne 558 başvuru alındı ve 52 üniversite toplamda 129 Turuncu Bayrak Ödülü almaya hak kazandı. Eğitimde Erişilebilirlik Bayrak Ödülüne 168 başvuru alındı ve 14 üniversiteye 30 Yeşil Bayrak Ödülü verildi. Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişebilirlik Bayrak Ödülüne ise 111 başvuru yapıldı ve seçilen 6 üniversite 9 Mavi Bayrak Ödülü aldı. 
Ödül töreninin ardından değerlendirmede bulunan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, KMÜ'nün beş bayrak daha almasının memnuniyet verici bir durum olduğu belirterek, "Üniversitemizin 2018 yılından bu yana düzenlenen Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreninde istikrarlı bir şekilde ödül alması, engellilere yönelik yapılan çalışmaların süreklilik arz ettiğini göstermektedir. Dört yıldır sağladığımız bu başarıyı bundan sonraki süreçte de gerekli çalışmaları yerine getirerek sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık