Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

KMÜ’ye Mekatronik Mühendisliği Doktora Programı Açıldı

KMÜ’ye Mekatronik Mühendisliği Doktora Programı Açıldı

Üniversite Senatosunun teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun kararı ile Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Mekatronik Mühendisliği Anabilim Dalı kurularak bu anabilim dalına bağlı olarak Mekatronik Mühendisliği Doktora Programı açılması uygun görüldü. Yeni açılan doktora programının ardından KMÜ’deki doktora eğitimi verilen program sayısı 19'a yükselirken toplam lisansüstü program sayısı da 73’e ulaşmış oldu. 
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, yeni açılan doktora programının hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Üniversitemiz bünyesinde farklı anabilim dallarında açılan lisansüstü programlar, gerek bölgesel kalkınmada gerekse akademik çalışmalarda itici bir güçtür. Fen Bilimleri Enstitümüzde açılan yeni doktora programımızla mekanik ve elektroniğin ortak çalışma alanlarında akademik literatüre katkı sunulurken ülkemizin yenilikçi hedefleri doğrultusunda bilimsel çalışmalara da imza atılmış olacaktır. Ayrıca yeni doktora programı ile öğrencilerimiz mekatronik mühendisliği alanında daha fazla araştırma yapma ve uzmanlaşma imkanı bulacaklar.” dedi. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık