Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

KTSO'DAN Üyelerine Yeni Bir Hizmet Daha

KTSO'DAN Üyelerine Yeni Bir Hizmet Daha

Seçimler sonrasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne Yönetim Kurulumuz ve Genel Kurul Delegelerimiz ile yapmış olduğumuz ziyaret sırasında Başkanımız Sayın Rifat HİSACIKLIOĞLU'na arz edilen ve kendilerinin oluru ile TOBB-Staum ve odamızın gayretli çalışmaları sonucunda; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yetkilendirilen Karaman Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Sayısal Takograf hizmeti 27/06/2018 Çarşamba gününden itibaren verilmeye başlanacak.

 

Hizmet sınırlarının sürekli genişlediğini belirten Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN “Uluslararası ticaretin en önemli unsurlarından birini oluşturan karayolu ile uluslararası eşya taşımacılığını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan hükümler gereğince yürürlüğe giren sayısal takograf uygulaması kapsamında Odamız yetkilendirilmiş durumdadır. Bu çerçevede; Odamızda Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) işlemleri başlamıştır” dedi.

Karaman  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN, “Üyelerimiz artık Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) hizmeti için İl dışına çıkmadan, para ve zaman kaybına uğramadan Odamız bünyesinde bu hizmeti almaya başlayacaktır. Odamıza ve üyelerimize hayırlı olsun. Üyelerimize daha iyi hizmet etmek için bize bu fırsatı sağlayan Birlik Başkanımız Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU'na şükranlarımızı sunarız”dedi.

 

“ÜYELERİMİZE KOLAYLIK SAĞLANMIŞTIR”

Başkan ALKAN; “Sayısal Takograf Kartı ise yine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TOBB arasında imzalanan protokol İle TOBB bünyesinde kurulan Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından verilmeye başlanmıştır. Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezi taşımacılık yapan araçlardaki takograf cihazlarında kullanılan kartların (Sürücü kartı, servis kartı, şirket kartı, denetim kartı) Türkiye’de üretilmesi ve dağıtılmasından sorumlu olan kuruluştur. Sayısal Takograf Kartı almak için üyelerimiz çevre illere gitmek zorundayken, Odamız yetkilendirilerek bu hizmeti vermeye başlayacak ve üyelerimize kolaylık sağlanacaktır. K Türü Yetki Belgesi ve Sayısal Takograf Kartı; ekmek dağıtan bir fırıncıya, pazara ürününü taşıyan bir manava, firmalarına taşıt alan şirketlere, anlaşılacağı üzere farklı sektörlerdeki işletmelere gerekli olan belgelerdir. Çatı kuruluşumuz TOBB ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanan protokol sonucu odamız, yetki aldığı bu hizmeti ilimiz genelindeki farklı sektörlere vermektedir” ifadelerine yer verdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık