Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

LÖSEV Yararına Yardım Gecesi Düzenlendi

LÖSEV Yararına Yardım Gecesi Düzenlendi

Başarı Eğitim Kurumları tarafından LÖSEV Yararına Yardım Gecesi Düzenlendi. Bu anlamlı gecede LÖSEV için öğrencilerin yapmış olduğu yapbozlar sergilenerek satışa sunuldu.
Grand Karaman Otel’de gerçekleştirilen geceye İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, okul yöneticileri, öğretmenler ve davetliler katıldı.
Programın açış konuşması Başarı Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Mehmet Coşar tarafından yapıldı. Ardından kürsüye gelen LÖSEV Kardeş Okul Proje yetkilisi  Şeyma Ayhan, LÖSEV olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında davetlilere bilgi verdi.
LÖSEV yararına düzenlenen gecede konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu,  kendi acılarından başkalarının dertlerine derman olacak proje ortaya çıkaran bir öğretmenin, iyiliğin çığ gibi büyüyen etkisiyle bizi buluşturan çalışmasıyla bir araya geldiklerini ifade etti. İl Müdürü Kuntoğlu, projeyi ilk duyduğunda bu çalışmanın daha da genişlemesi için öğretmenlerin her daim yanında olacağını belirterek iyiliği mümkün oldukça daha fazla insana bulaştırmak gerektiğini söyledi.
“Yarının büyükleriyle daha güzel günlere erişeceğiz”
İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Bütün dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen çocuklarımıza, öğrencilerimize iyiliğin hiçbir engel tanımayacak muhteşem gücü olduğunu göstermek zorundayız. Bu inançla büyüyen gençlerimiz, yarının büyükleriyle daha güzel günlere erişeceğiz. Bir tarafta aklını, vaktini, enerjisini öldürmek için kullanan, küçücük çocukların üzerine kimyasal bombalar yağdıran vicdan yoksunları, bir tarafta da yaşatmak için gücünü biriktiren iyilik timsali insanlar. Merhum şairin deyişiyle “Oluklar çift, birinden nur akar, birinden kir. Teknolojinin, bilimin baş döndürücü bir hızla geliştiği çağımızda; yapay zekâların, robotik cihazların gün geçtikçe daha da yaygınlaşacağı yadsınamaz bir gerçek. Bir yandan bu yenilikleri takip ederek geliştirirken bir yandan da bu ürünlerin daha yaşanılabilir bir dünya için nasıl insana hizmet edebileceğine kafa yormak gerekiyor” dedi.
“Önce insan kuralıyla yapboz parçalarının bir bütünü oluşturması gibi iyi insanlar daha çok iyilikler için bir araya gelmelidir”
Yeryüzünü defalarca yerle bir edebilecek teknolojik, nükleer silahlara karşı gelebilecek yegane güç içimizde büyüttüğümüz insani, vicdani değerlerdir diyerek konuşmasına devam eden Kuntoğlu, “Toplum bilimcilerin ve bilim insanlarının yeni buluşlara imza atarken ısrarla değerler üzerine vurgu yapmalarının sebebi bundandır. Hiçbir yapay zeka veya robotik ürün Bozkırın Tezenesinin  ifadesiyle kalpten kalbe giden o görünmeyen yolu çizemeyecek. Onun için “önce insan” kuralıyla yapboz parçalarının bir bütünü oluşturması gibi iyi insanlar daha çok iyilikler için bir araya gelmelidir. Bu vesileyle iyiliğin Öncü Genç Gönüllüleri olan öğrencileri sayesinde Türkiye geneli başarısı ile finale kalan projeleri sebebiyle Başarı Fen Lisesini tebrik ediyor, kelebek etkisi tesirindeki çalışmaları dolayısıyla lösemili çocuklara umut olacak bizi bir araya getiren projesi için etkinliğin mimarı Esmanur Soyalan’ın şahsında tüm öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından LÖSEV yararına öğrencilerinin yapmış olduğu yapbozlar sergilenerek satışa sunuldu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık