Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

24 Nisan 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

Mesleki Eğitim Ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü İmzalandı

Mesleki Eğitim Ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü İmzalandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin talepleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının iştirakı ile 14/12/2017 tarihinde gerçekleştirilen "MESLEKİ EĞİTİM VE BECERİ GELİŞTİRME İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ (MEGİP)" imzalanmıştır. Protokol ile İŞKUR ve TOBB arasında iş gücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde pratik ve teorik eğitimlerin birleştirilmesi içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

Karaman'da da MEGİP'i Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR İl Müdürlüğü MEGİP  çalışma grubu olarak işgücü piyasasını talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliği yaparak Karaman'da Odamız üyesi olsun olmasın tüm esnaf ve ticaret yapan tacirleri, imalat sektöründe hizmet veren imalatçıları, hizmet sektöründe çalışanları kapsayan bu proje ile ülkemizin istihdam konusunda kanayan yarasına çare olmaya yardımcı olacaktır. 

Proje kapsamında kursiyerlere ücret ödenecektir. Kurslarda başarı sağlayan kursiyerler işyerinde istihdam garantisi altında çalışmaya başlayarak hem işyerine katkı sağlayacak hemde ülke ekonomisine katma değer kazandıracaktır.  Ülkemizdeki niteliksiz ara eleman ihtiyacının bu projeyle karşılanması amaçlanmaktadır. Ayrıca bu proje kapsamında kursiyerleri istihdam eden işyerlerimiz İŞKUR'un verdiği tüm teşviklerden yararlanabilecektir.

MEGİP'den yaralanmak isteyen işverenlerin taleplerini Ticaret ve Sanayi Odası'na yine MEGİP'den yararlanmak isteyen kursiyerlerin müracaatlarını İŞKUR'a yapmaları gerekmektedir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık