Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

25 Nisan 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Milletvekili Eser’den Prof. Dr. Ömer Dinçer İmam Hatip Anadolu Lisesine Ziyaret

Milletvekili Eser’den Prof. Dr. Ömer Dinçer İmam Hatip Anadolu Lisesine Ziyaret

Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser’e ve Avustralya İstanbul Başkonsolosu Jeffie Kaine’ye okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İl Müdürü Mehmet Çalışkan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Bilimin Sultanları Seninle projesi kapsamında kurulan ‘Bilime Yön Veren İslam Bilginleri Atölyesi’ ve Avustralya 3D Tasarım Atölyesinde öğrencilerin yeni ufuklara yelken açtığını ifade etti.

İl Müdürü Çalışkan, “Bilimin Sultanları Seninle projesi kapsamında kurulan atölyede on İslam bilim adamının hayatı ve bilim dünyasına katkılarının son teknoloji kullanılarak öğrencilere tanıtılması amaçlanmıştır. Atölyede, özel yazılımlı sanal gerçeklik gözlüğü ile İslam medeniyetinde bilime yön vermiş bilim insanlarının eserleriyle öğrencilere tanıtılıyor” dedi.

Bir diğer örnek proje olan Avustralya Büyükelçiliği tarafından desteklenen Hayal Et, Keşfet ve Üret projesi kapsamında Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde 3D Tasarım Atölyesi kurulduğunu söyleyen Çalışkan, “Her biri farklı özelliklerde olan dört adet 3D yazıcı ve ahşap işleme seti bulunan atölyede; öğrenciler hayal ettiklerini kodlama, robotik bilgilerini kullanarak tasarladıkları 3 boyutlu materyalleri somut ürüne dönüştürebilme fırsatı yakalıyorlar” diye konuştu.

Ziyaret sonrası izlenimlerini paylaşan İstanbul Başkonsolosu Jeffie Kaine çağın gerekliliği ile donatılmış sınıflara hayran kaldığını belirterek Avustralya Büyükelçiliği tarafından desteklenen proje kapsamında yürütülen çalışmaların genişletilerek devam etmesi gerektiğini söyledi.

Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlemiş olduğu hedeflere ulaşılması için eğitim camiasının önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekerek bu hedeflere ulaşmak için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ifade etti.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi. 

Büyükelçiliği tarafından desteklenen Hayal Et, Keşfet ve Üret projesi kapsamında kurulan 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık