Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa’dan Gelen Eğitimcileri Ağırladı

Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa’dan Gelen Eğitimcileri Ağırladı

İlimizden Abdullah Tayyar Anadolu Lisesinin proje ortağı olduğu, Almanya’nın koordinatörlüğünde yürütülen, Romanya, İtalya ve Portekiz’den 5 öğrenci 2 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirilen Erasmus+ KA219 projeleri kapsamında proje ortakları Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti.
İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Avrupa’dan gelen misafirleri Karaman’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt farklı kültürleri tanımanın kazanımlar sağladığını belirtti. 
Abdurrahman Kurt, “Projeler kapsamında zaman zaman bizler de yurt dışına gidiyoruz. Sizin ülkenize bizler de misafir olduk ve kültürünüzü tanıma fırsatı bulduk. Aynı zamanda eğitimle ilgili güzel örnekleri de aldık. Romanya’nın misafirperverliği bizleri mutlu etti. İtalya’nın heyecanlı olması ve yine Almanya’nın disiplinli çalışması bizlere örnek teşkil etti. Bu bağlamda bizler Avrupa Birliği projelerini önemsiyoruz. Eğitim alanında farklı gelişmeleri takip etmek için bu tür projeler faydalı olacaktır. Bütün ülkelerin birbirinden öğreneceği çok konu vardır” dedi.
Ülkelerin entegrasyonu konusunda öğrencilerimiz farklı ülkelere giderek orada eğitim alabiliyorlar diyen Müdür Vekili Kurt, “Tabi ülkemize de farklı coğrafyalardan gelen öğrenciler okuma ve çalışma fırsatı bulabiliyorlar. Bu bakımdan bu projelerin desteklenmesini önemsiyoruz. Ben tekrar misafirlerimizi aramızda görmekten dolayı mutlu olduğumu belirterek hepinize hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.
Proje ile öğrencilerin yabancı dillerdeki iletişim becerilerini geliştirme gereksinimlerinin farkında olmaları hedefleniyor. Proje kapsamında yabancı dil öğretmenleri ve öğrenciler, proje toplantılarına katılacaklar. Öğrencilerin yabancı dil müfredatına ek olarak, müfredat dışı etkinliklerle dil gelişiminin nasıl sağlanabileceği ortaya konacak ve yeni bir dil öğrenmede o ülkenin kültürü ve yaşam tarzı ile ilgili bilgileri de artırılacak.
Ziyaret, günün anısına verilen hediye ve çekilen fotoğraflarla sona erdi.   

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık