Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Park Ve Bahçeler Çalışmalarında Neler Yapıldı

Park Ve Bahçeler Çalışmalarında Neler Yapıldı

Karaman Belediyesi’nce yapımı devam eden ve yapımı tamamlanan çalışmalar kapsamında park ve bahçeler müdürlüğü ekiplerince; “Karapınar yolu Karaman girişi orta refüj tadilatı kapsamında bordür taşı yenilenmesi ve bitkilendirilmesi. Cumhuriyet Mahallesi kavşak yapımı işinde; 1 adet orta göbek, 2 adet refüj yapımı. Yeşil Cami çevre düzenlemesi ve Ahmet Okur parkı çevre düzenlemesi. Sakabaşı Mahallesi Çınarlı Park, Beyazkent Mahallesi Manas Parkı, Osman Gazi Mahallesi Seyran Parkı, Cumhuriyet Mahallesi Şehit Bülent Erkarataş Parkı fen işleri müdürlüğü ile birlikte yapılan çalışmayla yürüyüş yolları baskı beton uygulaması. Beyazkent koruluğu çevre düzenlemesi fen işleri müdürlüğü ile birlikte yapılan çalışmada çevre duvarı ve otopark yapımı. New Karaman Otel yukarısındaki yeşil alan sahası için toprak nakli ve reglaj işlerinin tamamlanması. Osman Çınar Parkı bütünüyle genel tadilat işlerinin tamamlanması. Yeni Mahalle Ozanlar Parkı tadilatı yapılıp, fitness grubunun kurulması. Alparslan Türkeş Parkı tadilat ve onarım işlerinin tamamlanası. Türk Dünyası Kültür Parkındaki ormanlık kısımda 28 adet oturma alanı üst örtüsünün tamamlanması. Yeşil alan ve parklarda bulunan ahşap donatı elemanları (bank, kamelya, çöp kovası vs.) bakımı kapsamında vernik ve boya işlerinin tamamlanması. 40.000 adet mevsimlik çiçek dikiminin tamamlanması. Mevcut 210 adet parkın; bakım, onarım, tırpan, çim biçme ve temizlik işlerinin rutin olarak devam etmesi çalışmaları” yapıldı ve yapımına devam ediliyor.

Çalışmaların belirlenen plan çerçevesinde gerçekleştiğini söyleyen Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, “Yeşil bir Karaman için ekiplerimiz gece – gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil alanları korumakla birlikte yeşil alan miktarını artırma çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçte vatandaşlarımızın huzur içinde dinlenebileceği,  ailesiyle birlikte vakit geçirebileceği yeni mekânlar oluşturacağız. Yemyeşil bir Karaman’ı inşallah hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık