Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

20 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Yasim Koz gündem değerlendirdi

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Yasim Koz gündem değerlendirdi

NEDEN ÖĞRETMENLERİ TÖHMET ALTINDA BIRAKIYORSUNUZ?

Başkan Koz, yeni eğitim öğretim yılının başında kayıt parasının konuşulduğunu belirterek; “Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını niyaz ediyoruz. Bu dönemde en çok kayıt parası konuşuluyor. Ekonominin geldiği noktaya bakın ki eğitim sistemi, müfredat, öğretmenlerin sorunları, okulların durumu değil; kayıt parası konuşuldu. Bu konuda şu gerçeği belirtmek gerekir. Okulların ihtiyaçları var ancak birçok okula temizlik maddesi bile alacak ödenek verilmiyor. Tüm velilerin bildiği; bizim kültürümüzle tamamen zıt, esas amacı öğrencileri fikren uyuşturmak olan sirk, sihir gibi gösterilere ait sözde ücretsiz biletler hemen her ay öğrencilerimizin eline tutuşturuluyor. Bilinmelidir ki bu gösterileri düzenleyenler, bu biletleri dağıtmak için okullarımıza bir miktar para yardımı yapıyor. Okullarımıza ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar para gelmemesinden dolayı okul yöneticileri bu biletlerin dağıtılmasına gönülsüz olarak mecbur kalıyorlar.  Öğrenciden maddi destek istenmesi halinde ise öğretmen ve veli karşı karşıya bırakılıyor. Birçok eğitimci bu konudan şikâyet ediliyor ve soruşturma geçiriyor. Sayın Bakana sormak lazım; okulların tüm ihtiyaçlarını karşılamıyorsanız neden ailelere okula para vermeyin diyorsunuz? Neden öğretmenleri töhmet altında bırakıyorsunuz? Okullara ödenek ayırmayıp veli ile idarecileri ve öğretmenleri karşı karşıya getirmek, veliden yana görünüp popülist tavır sergilemek samimiyet ile bağdaşır mı? diye sordu.
Başkan Koz açıklamasını şöyle bitirdi. “Bizce, eğitim alan tüm öğrencilerimizin ve eğitim veren okullarımızın ihtiyaçlarının maddi ve manevi sorumluluğu tamamen devlete ait olmalıdır. İhtiyaçlarının da devlet tarafından karşılanması gerekmektedir.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık