Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Şaban Şahin Esnaf Ziyaretleri Devam Ediyor

Şaban Şahin Esnaf Ziyaretleri Devam Ediyor

Şahin, yaptığı açıklamalarda “Malum bir ekonomik kiriz var. Bunun böyle olduğunu sahada esnaf ziyaretlerinde görüyoruz ve yerinde tesbitler yapıyoruz. Önümüzde bir genel seçim değil bir yerel seçim var.  İnsanımızın ekonomik sıkıntısına karşı bir iş döngüsü oluşturabilmek ve katkı sağlayabilmek Belediye hizmetleri açısından yerinde olacaktır.
Meslek edindirme kurslarıyla Belediyeler olarak esnafımızın kalifiye eleman açığını kapatmak ve Esnafımıza iş imkanları üretmek mecburiyetindeyiz. Belediyelerin buna kafa yorması gerekir. Belediye’ye ihtiyaç duyulan malzemelerin mümkün olduğunca Karaman’da üretilenlerden ve yerli tedarikçilerden sağlamak ve en önemlisi israf etmeden hiç rant elde etmeden yapılması gerektiği noktasında hareket etmeliyiz.
Konya’da Milli Görüş Belediyeciliği döneminde başarılı bir uygulama olan düşük gelirli insanımıza konut edindirme projelerini uygulamak…  Böyle projeler Konya’da kooperatifleşme usulüyle uygulandı. Ve başarıyla uygulandı. Belediye uygun arsalar üretti. Kendi esnafından alış-veriş yaptı. Çalışanına iş verdi. Para’nın Konya’da kalacak şekilde iş döngüsü oluşturdular… 
Bizde Belediye’de yapacağımız işlerde bu mantıkla düşünerek kendi imkanlarımızla kendi esnafımızla çalışanlara iş vereceğiz. Hedefimiz yüzde yüz  iş döngüsüyle esnafımızla ve çalışanlarla iş yaparak parayı Karaman’da tutmak..
Bir an evvel Toki mantığından kurtulmamız gerekiyor. Araştırmalarımıza göre Toki’nin ürettiği konutlar Karaman’ın yerli esnafıyla iş yapma oranı yüzde elli’de … Biz bunu yüzde yüze yakın olması için bütün imkanları kullanacağız..
Uygulanabilirlik, verimlilik, karlılık, sosyal belediyecilik ve dengeleri gözeterek değerlendirmelerimiz bu mantıkla olacaktır.” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık