Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

24 Nisan 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

Şaban Şahin'in Esnaf Gezileri Devam Ediyor

Şaban Şahin'in Esnaf Gezileri Devam Ediyor

Saadet Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin Esnaf Gezilerini sürdürürken yaptığı açıklamada; “Aile toplumumuzun en önemli yapı taşlarındandır.  Aile kimlikleri anne, baba ve çocuklardan oluşur. Kişi ilk gelişimini aile kimliğinden alır. Topluma faydalı,  ülkesine bağlı ve insanlığa hizmet edebilecek sağlıklı bireyler sağlam bir ailede yetişir. Bu yüzden ailenin önemi çok büyüktür.
Ailenin böyle işlevsel gücünü korumak için mi olsa gerek;  Yoksa tam tersi durum için mi?...  Kadına uygulanan şiddeti durdurmak adına kanun çıkartıldı. Bu kanun bazen mecrasından çıkarak aileleri parçalayabiliyor. Kadın eşini ihbar hattına şikayet ediyor. Koca evden uzaklaştırma cezası alıyor. Bu da aile kurumunu bir arada tutmak yerine ya da aileyi birleştirme kapsamından çıkarak daha çok ayırma yönünde olabiliyor. 
Bu durumu Kamu Baş denetçisi Şeref Malkoç şöyle açıklıyor "Eşler tartıştığında kadın, karakola telefon açıp şikâyette bulunduğunda koca evden uzaklaştırma alıyor. Bu da öfkeyi ve kadına şiddeti körüklüyor. Biz eşleri barıştırmak yerine ayrılsın diye kanun çıkarmışız”.
Konumuz aile olduğu için belediye ile ne alakası olabilir. Kadının şikayetiyle gelen ihbarlar bazen küçük meseleler aile içi sıradan tartışmalar olabiliyor. Olayın boyutu hesap edilmeden, yeri gelir sorunun yanlış etkisiyle düşünemeden toplumumuzun yapısı değişime uğramasından ötürü şikayette bulunabiliyor. Özellikle sonradan pişman olabilecek ve aşılabilecek durumlarda düzeltebilmek ve olumsuzlukları bertaraf etmek için Belediye Aile Danışmanlık Merkezi kurmak istiyoruz.
Kuracağımız Aile Danışmanlık Merkezi ile gelen ihbarlarla uzman birimler hızlı bir şekilde harekete geçerek aile arasındaki sorunlara müdahil olacaktır. Böylece aileyi bir arada tutarak yanlış sonuçlara yol açmadan toplum ve insan sağlığını korumayı hedefliyoruz”  ifadesinde bulundu. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık