Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

24 Nisan 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

Şahin: “2023 Vizyonu İçin Endüstri 4.0’ı Yakalamalıyız”

Şahin: “2023 Vizyonu İçin Endüstri 4.0’ı Yakalamalıyız”

AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, Meclis üyesi Adayı Fatih Selek ve teşkilat mensupları ile birlikte Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Karaman Temsilciliği tarafından düzenlenen Mühendislik Okulu programına konuşmacı olarak katıldı. Yüksek Mühendis olan ve özel sektörde başarılı çalışmalarıyla tanınan Şahin, Oktay Sinanoğlu anısına düzenlenen programda gençlere mühendisliğin sanayi ve teknoloji üretimindeki önemini anlattı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) ve ASELSAN’ın savunma ve teknoloji projelerinin çözüm ortağı olan, Karaman ve Konya’da yatırımları bulunan Mahmut Sami Şahin programda Endüstri 4.0 olarak tanımlanan yeni sanayi döneminin önemine dikkat çekti. AK Parti hükümetleri döneminde teknoloji ve sanayi üretimi alanında çok önemli atılımlar gerçekleştirildiğini hatırlatan Şahin, “Endüstri 4.0 vizyonunun birçok unsuru bugün Türkiye’de hazır ama bu unsurların entegre edilmesi gerekiyor. Ekonomilerin büyümesi, ithalat-ihracat dengelerinin değişmesi, farklı iş alanlarının oluşması, şu an bildiğimiz üretim sistemlerinde önemli değişikliklere yol açacak. Akıllı üretim süreçleri, akıllı ürünler ve uzaktan müdahale edilebilir sistemler, üretimde verimliliğin artmasının, müşteri istekleri doğrultusunda düşük maliyetlerle üretim yapılmasının yolunu açacak. Türkiye’de şu an otomotiv sektöründe kullanılmaya başlanan Endüstri 4.0konsepti, bilişim eğitimine ağırlık verilmesiyle tüm sektörlerde yenilikleri geliştiren tarafta olmamızı sağlayabilir. 2023’de en büyük 10 ülke arasına girmek ve Endüstri 4.0’ageçecek olan Avrupa’ya makina satmak istiyorsak bu günden akıllı makina üretimini başarmamız gerekiyor” dedi. 

Mahmut Sami Şahin, geleceği yakalamak için ülkenin genç ve girişimci beyinlerine büyük görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık