Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

STEM Eğitimi İçin Öğretmenler Avrupa’da

STEM Eğitimi İçin Öğretmenler Avrupa’da

Öğretmenlere STEM odaklı ders planı hazırlama becerilerini kazandırmak ve öğrencilerin matematik ve fen derslerinde özgüven kazanmalarına destek olmak ve öğrenmekten keyif almalarını sağlamak amacıyla Karaman’da matematik ve fen grubu öğretmenlerinden oluşan eğitim heyeti Hollanda’nın Amsterdam kentine gittiler. Eğitim heyeti Hollanda’ya hareketinden önce İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek proje konusunda bilgiler verdiler. 
Hollanda’nın Amsterdam kentinde hareketinden önce eğitim heyetiyle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başladı.
 İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün projeler konusunda güzel işlere imza attığını belirterek projelerin amacının Avrupa’daki eğitime ilişkin güzel örnekleri ülkemizde uygulamak olduğunu söyledi.
Öğretmenlerin yurt dışı deneyimlerini önemsediklerini vurgulayan İl Müdürü Kuntoğlu, eğitimde değişim, dönüşüm ve etkileşimin öğretmenler vasıtasıyla okullara taşıyabileceğinin altını çizdi. Kuntoğlu, “STEM okuryazarlığını arttırmaya yönelik yazmış olduğumuz projelerimiz var. Günümüz gereksinimleri neyse Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu tür projelerde yer alıyoruz. STEM eğitimindeki gayemiz öğrencilerimizi bu alanda yetiştirip gelecekteki çalışmalarını üretime dönüştürebilmektir. İnşallah gittiğiniz yerlerde bu konuyla ilgili güzel çalışmaları görür ve deneyimlerinizi okullarınızdaki öğretmen ve öğrencilerinize aktarırsınız. Gittiğiniz yerlerde ülkemizi en iyi şekilde temsil ediniz. Yolunuz açık olsun. Projede emeği geçen yönetici ve öğretmenlere de teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sona erdirdi. 
Proje kapsamında 14 okuldan ikişer ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden katılımcıyla toplam 31 kişi yurt dışı eğitim faaliyetinde yer alacak. Katılımcılar yurt dışında kurs ve eğitim etkinliklerinde Avrupa’daki iyi uygulamaları yerinde görüp, inceleme fırsatı bulacaklar. Avrupa’daki STEM uygulamalarını değerlendirmesi, yeniliklerin ve deneyimlerin paylaşılması amaçlandığı projede ayrıca yapılacak faaliyetlerle, öğretmenler gözlem, deneyim paylaşımları, yenilik ve iyi uygulamaların transferi, iş pratiği bilgisi elde etme, güncelleme ve pedagojik becerileri arttırılması hedeflenmekte. 
Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık