Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Türk Dünyası Şöleninde Muhteşem Final

Türk Dünyası Şöleninde Muhteşem Final

Gecede sahne alan ünlü sanatçı Göksel, Karamanlıları şarkılarıyla coşturdu.

1-4 Ağustos tarihleri arasında Türk Dünyası Parkı’nda gerçekleştirilen Türk Dünyası Şöleni muhteşem bir finalle sona erdi. Program boyunca etkinliklere büyük ilgi gösteren vatandaşlar, şölenin son gününde de konser alanını doldurarak Göksel konseriyle unutulmaz bir gece yaşadı. Etkinliklerin son günü; Uçurtma şenliği, Geleneksel çocuk oyunları ve Karakucak güreş gösterisiyle başladı. Konser öncesi halkı selamlayan Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, şölene büyük ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek: “Göreve geldiğimiz şu üç aylık dönemle ilgili Karaman’da çok önemli organizasyonlar gerçekleştirdik. Her şehrin bir şenliği var. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Türk Dünyası Şöleni de, Karaman’ın adına ve değerlerine yakışır bir festival oldu. Önümüzdeki yıl şölenimizi daha da genişleterek Türk Cumhuriyetlerinin buluştuğu bir nokta haline getirmek istiyoruz. Karaman Türk Dünyasının başkenti olacak inşallah. Bunlar daha başlangıç. Bu şölene sahip çıktığınız ve yoğun ilgi gösterdiğiniz için siz değerli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Göksel’den Unutulmaz Konser

Gecenin sonunda ise ünlü sanatçı Göksel sahne aldı. “Merhaba Karaman" diyerek, Karamanlıları selamlayan Göksel, "Bu muhteşem kalabalık karşısında olduğum için kendimi çok mutlu hissediyorum” dedi. Sevilen eserleriyle Karamanlılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunan gençlerin gözdesi Göksel, hareketli şarkılarıyla hayranlarına eğlenceli anlar yaşatırken, duygusal şarkıları ile de hüzünlendirdi. Konser alanını dolduran binlerce vatandaş, cep telefonları ışıklarıyla sanatçının söylediği parçalara eşlik etti.

Demir Dövme Töreni Yapıldı

1. Uluslararası Türk Dünyası Şöleni’nin son gününde, Türklerin bir geleneği olan Demir Dövme Töreni gerçekleştirildi. Göksel’in konseri sırasında sahneye çıkan Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve Belediye Meclis Üyesi Tamer Yıldızbaş sanatçı Göksel ile birlikte sembolik olarak çekiçle demir dövdü. Konserine kaldığı yerden devam eden Göksel’e Milletvekili Ünver çiçek verirken, Başkan Kalaycı da plaket takdim etti. Gecenin sonunda havai fişek gösterisi de beğeniyle izlendi.

Başkan Kalaycı Vatandaşları Ziyaret Etti

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 1. Uluslararası Türk Dünyası Şöleni’ne ev sahipliği yapan Türk Dünyası Kültür Parkı’nda piknik yapan vatandaşları da ziyaret etmeyi unutmadı. Muhteşem Göksel konseriyle sona eren şölenin hemen ardından Türk Dünyası Parkı’nı gezen Başkan Kalaycı, gecenin geç saatlerine rağmen piknik yapan Karamanlıların sofralarına ve masalarına konuk olarak onlarla sohbet etti. Türk Dünyası Şöleni için vatandaşların görüşlerini alan Başkan Kalaycı, Karamanlıların daha rahat bir ortamda, hem dinlenerek hem de piknik yaparak şöleni bu parkta gerçekleştirdiklerini söyledi. Memnuniyetlerini dile getiren vatandaşalar da, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’ya bu güzel organizasyon için teşekkür ettiler.  

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık