Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilmesi Semineri Düzenlendi

Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilmesi Semineri Düzenlendi

TOBB Karaman Kadın Girişimciler İcra  Kurulu tarafından hazırlanan  Dernek, Vakıflar ve Siyasi Partilerin Kadın Kollarının destek verdiği “5 Aralık 1934 Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesi Semineri” yoğun katılım ile Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Düzenlenen programa Karaman Belediye Başkan Vekili İlknur Harani, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, TOBB Karaman Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ahsen Toktay, Dernek ve Vakıf Temsilcileri ile  Siyasi Partilerin Kadın Kolları Temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten “5 Aralık 1934 Türk Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesi dolayısıyla  hazırlanan sunum katılımcılar tarafından izlendi. 

Programın açılış konuşmasını yapan TOBB Karaman Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ahsen Toktay; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Ey Kahraman Türk Kadını, Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” sözleri ile tüm kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını elde ettiği bu anlamlı günü en içten dilekleriyle kutladı ve konuşmasını yaptı.

Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ahsen Toktay'ın ardından İl Belediye Meclis Üyesi Neslihan Akkaya, Sekiçeşme Mahallesi Muhtarı Raziye Ünlü, Karaman Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ayşe Özyurt ve KMÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oya Açıkalın Rashem konuşmalarını yaptılar.

Programın sonunda konuşmasını bitiren  Prof. Dr. Oya Açıkalın Rashem katılımcılardan gelen soruları   cevaplandırdı.

Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ahsen Toktay programın sonunda destek veren Ak Parti Kadın Kolları, Chp Kadın Kolları, MHP Kadın Kolları, İyi Parti Kadın Kolları, Saadet Partisi Kadın Kolları, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşam Derneği, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği, Özel Eğitime Muhtaç Çocukları Koruma Derneği, Tema Vakfı, Türk Kadınlar Birliği ve Yardımsevenler Derneği Başkan ve üyelerine desteklerinden dolayı tek tek teşekkür etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık