Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

u Hibeli Nohut Tohumu Dağıtım Projesi Başladı

u Hibeli Nohut Tohumu Dağıtım Projesi Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce 2021 yılında “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi, Kırsalda Nadas-Atıl Alanlarının Daraltılmasında Nohut Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” yürürlüğe konulmuştur. İlimizin de içerisinde yer alığı proje ile kırsalda bulunan ve çeşitli sebeplerle üretim yapılmayan kuru-atıl tarım arazilerinde nohut üretiminin yaygınlaştırılması ve bu amaçla çiftçilerimizin desteklenmesi hedeflenmektedir.
Projeden faydalanacak çiftçilerimizde; Karaman ili genelinde 2021 üretim sezonu Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydını yaptırmış ve kuru alanda nadas veya nohut beyanı vermiş olmaları ya da 2021 üretim sezonu Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydını henüz yaptırmamış olanların 2021 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) beyanında Kuru alanda nadas veya nohut beyanı verecek olmaları şartı aranacaktır. Bu kapsamda üreticilerimize %75 hibe destekli, %25 üreticili katkılı sertifikalı nohut tohumu dağıtımı gerçekleştirilecektir.
Karaman Tarım ve Orman İl Müdürü Yusuf ŞAHİNBAŞ proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bakanlığımızca, İlimizde 2021 yılında nadasa bırakılan veya kuru olarak nohut başvurusu yapılan 6.000 dekarlık alanın değerlendirilmesi ve baklagil üretiminin arttırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında, üreticilerimize yaklaşık 60.000 kg. sertifikalı Azkan nohut tohumluğu dağıtımı yapılacaktır. Proje kapsamında üreticilerimizin münavebeli ekim modeli uygulamasına destek olunarak, proje ile ekim yapılacak olan 6.000 dekar alandan 600 ton nohut üretimi hedeflenmektedir. Projeye başvuru yapmak isteyen üreticilerimizin 12.03.2021 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerimize başvuru yapmaları önemle duyurulur. Projenin ülkemize ve Karaman’ımıza hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık