Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Üç aylar Regaib Kandili kutlama mesajları

Üç aylar Regaib Kandili kutlama mesajları

Regaib Kandili mesajı yayınlayan Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin GÜNGÖRER:
 Birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Regaib kelime manası itibariyle isteme, arzulama, meyletme ve onu elde etmek için çaba sarf etmeyi ifade etmektedir. Regaib Kandilinde anlamına uygun olarak Rabbimizden Ülkemiz ve tüm İslam Alemi için barış ve huzur diliyorum. 
Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde dualarımız ülkemizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan şer odaklarının Allah katında hak ettikleri cezayı bulmaları yönündedir. 
Kandil gecesinin manevi ruhunu hissetmeli, dualarda buluşmalıyız. Bereketli üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Kandilinde, sevgi ve gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum.
Bu özel gecelerin, gönüllerimize huzur, insanlığa barış ve dünyaya adalet getirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Karamanlı hemşerilerim olmak üzere Ülkemizin ve Tüm İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini kutluyorum.” dedi.
………………………..
Meclis Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY Regaip Kandili dolayısıyla yayınladıkları mesajda;

“Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, kardeşliğe vesile olan, kendimizi sorgulamamız gerektiğini hatırlatan özel gecelerden birisi olan, mübarek Regaip Kandiline erişmenin sevinci içerisindeyiz. Bu kutlu gece, insanların kalplerini birbirlerine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan müstesna zaman dilimlerinden biridir.

Üç aylara girdiğimizin habercisi olan bu gecede, manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâki niteliklerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle; manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaib Kandili’nin  insanlık  için sevgi ve huzurun birlikteliğinde hayırlara vesile olmasını  temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verdiler.
………………………………….
AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet ER , Üç ayların başlangıcı ve Regaib Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet ER;
"Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olacağı müstesna gecelerden birini daha bu akşam idrak edeceğiz.Mübarek Üç ayların manevi sofrasına ve bereket iklimine açılan bir kapı olan Regaib Kandiline erişmenin mutluluk ve heyecanı içindeyiz.
Regaip kandili, Miraç, Berat ve Kadir Geceleri gibi müstesna kandil gecelerinin de yer aldığı,Bin aydan daha hayırlı mübarek Ramazan ayını da içinde barındıran Üç Ayların müjdecisidir. Bu aylar öncelikle kendi iç huzurumuz, sonra da toplumsal huzur, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi açısından çok önemlidir. 
Bu güzel günler ve geceler, insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmaktadır. Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, manevi ikliminden yararlanmalıyız. Yüce Allah‘ın rahmet ve mağfiret kapılarını sonuna kadar açtığı bu günleri iyi değerlendirerek, kalplerimizin yumuşamasına vesile olacağına inanıyorum. Allah'ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Regaib Kandili’nde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek, samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşerilerimin ve tüm İslam Aleminin Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, bu gecenin milletimizin ve İslam aleminin birlik ve dirliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum"dedi.
…………………………………
AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş GÜNENÇ Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı;

 Mübarek 3 ayların manevi sofrasına ve bereket iklimine açılan bir kapı olan Regaip kandiline erişmenin mutluluk ve heyecanı içindeyiz.
Bin aydan daha hayırlı mübarek Ramazan ayını da içinde barındıran Üç Aylarımız ve Regaip Kandili, rahmet ve bereket kapılarının ardına kadar açıldığı, yapılan duaların makbul olacağı kutsal zaman dilimleridir. Bu güzel gün ve gecelerde insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının öne çıktığı müstesna günlerdir. Elimizi, gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese, açmalı sevgi kardeşlik ortamının oluşması için, birliğimizin, dirliğimizin güçlenmesi için dualarımızı eksik etmemeliyiz.  
Bu aylar öncelikle kendi iç huzurumuz, sonra da toplumsal huzur, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi açısından çok önemlidir. Regaip kandilinin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlarımızın, Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.
Bu duygular içinde bütün İslam âleminin Regaip kandilini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmamızı, bütün Karamanlı hemşerilerimin ve İslam âleminin, barış ve huzur içinde olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum..
……………………………
AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa ATABAY, Regaip Kandilinin kutlanacak olması sebebiyle yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamasında; 

Bu mübarek ve kutlu geceye erişmenin mutluluğunu yaşayan İslam âlemi, Allah’ın ihsanı, bereketi ve bolluğundan kullarına bol bol ikramda bulunması için dua edecektir, dedi.
Atabay, aynı zamanda üç ayların müjdesini veren Regaip Kandili, İslam âlemi için büyük önem arz ediyor, diyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Müslümanlar için derin anlam ifade eden ‘Regaip Kandili’, Müslümanların günahlarından kurtulması, bolluk, bereket ve arzularına kavuşması için bir fırsat olarak kabul ediliyor.
 
Huzurun ve kardeşliğin pekiştiği, insanlığın manevi doyuma ulaştığı mübarek üç aylara ve başlangıcı olan Regaib Kandili’ne eriştik.Peygamber efendimiz (S.A.V) bir hadis-i şeriflerinde“Recep ayı Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır”diyerek üç ayların dolayısı ile Regaip Kandilinin önemini ifade etmiştir.”
 
Manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaib Kandilinin, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum, diyen Atabay, açıklamasına şöyle devam etti. “Regaip Kandilini ifa ettiğimiz gecede insanların kalbine bolluk, bereket, iyilik ve sevgi dolar. Bu aylarda insanlar daha hoşgörülü davranır. Merhamet, yardımlaşma, dayanışma gibi insani duygular tavan yapar. 
“Bu kutlu gün ve gecelerin insanlığın kurtuluşuna sebep olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Bütün İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandilini kutluyor, bu özel günlerin ülkemiz ve İslam coğrafyasında huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”
………………………….

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Av.Mustafa KALE Regaib Kandili Kutlama Mesajı Yayınladı.

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Av.Mustafa Kale mesajında “Müslümanlar olarak dini hayatımızda büyük yeri olan maneviyat iklimi üç aylara girmenin sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz. Üç ayların feyiz ve bereketi içindeki kandillerle taçlanmaktadır. Bu kandillerden ilki olan Regaib Kandilide 22 Mart Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gecedir.
Bir kez daha hep birlikte Allah’ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği üç ayların müjdecisi Regaib Kandili’ne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Böylesi günler kalplerimizi sevgiyle dolduran, birbirimize hoşgörülü ve saygılı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatan, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma gibi duygularımızı artıran ve biz kullarını Allah’a yakınlaştıran günlerdir. Bu gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve bütün İslam âleminin Regaib Kandili’ni kutluyor ve Hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.”dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık