Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Yasim Koz gündemi değerlendirdi

Yasim Koz gündemi değerlendirdi

ÜLKENİN GERÇEK GÜNDEMİ İLE MEŞGUL OLUYORUZ
Açıklamasında ülkenin gerçek gündemi ile meşgul olduklarını belirten başkan Koz; “Maalesef ülkemiz suni gündemler ülkesi oldu. İnsanımız, kendi gerçek gündeminden uzak tutulmak isteniyor. Bozulan ekonomi, aşındırılan ahlak ve maneviyat, yok edilen tarım, umudun kesildiği eğitim maalesef iktidarın gündeminde yok. Kendi gündemlerinde olmadığı için de vatandaşın gündemine gelmesini istemiyorlar ve onları oyalamak için suni gündemler oluşturuyorlar. Saadet Partisi olarak ülkenin gerçek gündemi ile vatandaşlarımızın asıl sorunları ile meşgul oluyoruz.” dedi. 
Zamlar Neden Ayın Sonunda Yapılıyor?
Başkan Koz, “Bilindiği üzere resmi kurumlar tarafından her ay ekonomik veriler yayınlanır. Bu verilere göre maaş zamları hesaplanır. Burada dikkatinizi çekmek isterim ki temel tüketim ürünlerine yapılan zamların zamanlaması çok manidardır. Enflasyon hesabına, ilgili ayın 27’sine kadar veriler toplanır ve o günden sonra yapılan zamlar bir sonraki dönemde hesaba katılır. Bunun sebebini halkımızın takdirine bırakıyoruz.” diyerek zamların ay sonunda yapıldığına dikkat çekti.
İŞSİZLİK FONU ZARAR ETMEYE BAŞLADI.
Devletin resmi kurumlarının açıkladığı verilere göre değerlendirme yaptıklarına vurgu yapan Koz, “Türkiye İş Kurumu’nun son açıkladığı verilere göre ülkemizde 4.044.000 adet kayıtlı işsiz var. Önemine binaen tekrar ediyorum bu sayı İŞKUR’a kayıtlı olan işsiz sayısı. İŞKUR’da kayıtlı olmayanlar bu sayıya dâhil değil. İşsiz sayısı yükseldikçe İşsizlik Fonunun gelirleri azalıyor buna karşın giderleri artıyor. Temmuz ayı itibariyle Fon zarar etmeye başladı. Dikkatinizi çekmek istediğim diğer bir husus ise ilk yedi ayda İşsizlik Fonundan işverenlere 8,8 Milyar TL. işini kaybedene ise 5,8 Milyar TL. ödenmiş. Özellikle vurgulamak isterim ki biz devletin kurumlarının resmi verilerine göre değerlendirme yapıyoruz. Bu veriler bize gösteriyor ki işsizlik sorunu çözülmeden ekonomi düzelmez, sadece patronları destekleyerek bu sorun çözülmez.” dedi.
KİM YILDA BU KADAR KAZANIYOR!
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Yasim Koz, Kişi başına düşen yıllık gelirin de düştüğüne işaret ederek; “Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu, GYİH verilerini açıkladı. TÜİK verilerine kişi başı gayrisafi yurt içi hâsıla 9.693 dolar olmuş. Yani TÜİK diyor ki, Türk halkı, tek bir birey olarak, yılda ortalama 55.000 TL kazanıyor, 4 kişilik bir haneye yılda 220.000 TL para giriyor. Bu kadar parayı kim kazanıyor bu ülkede? İşçinin, memurun, emeklinin maaşı ortada, çiftçinin kazancı ancak bankaya yetiyor, Esnaf siftahsız kepenk kapatıyor. Aslında bu veriler güzel ülkemizin gelir dağılımdaki adaletsizliğinin hangi boyuta ulaştığının kanıtıdır. Biz Saadet Partisi olarak bu konuyu yıllardır anlatıyoruz. Ve diyoruz ki iktidara geldiğiniz ilk yıldan itibaren sabit gelirlere her yıl %15 zam yapsaydınız ne bu adaletsizlik ne de ekonomik durgunluk olurdu.” diyerek açıklamasını bitirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık