Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Ziraat Odası Ve Süt Birliği, Öğrencilere Elma Ve Süt Dağıttı

Ziraat Odası Ve Süt Birliği, Öğrencilere Elma Ve Süt Dağıttı

Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, yerli malı haftasının ülkemiz için çok önemli olduğunu söyledi. 
Yerli malı haftası nedeniyle Karaman Ziraat Odası ile Süt Birliği Başkanlığı, merkeze bağlı Çakırbağ köyündeki Esentepe İlköğretim Okulunda öğrencilere elma ve süt dağıttı. Elma ve sütlerini alan öğrencilerin mutlulukları gözlerine yansıdı.

“ Yerli ürünlerinin daha fazla tüketilmesi gerekiyor”
Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yerli ürünlerin daha fazla tüketilmesi Türk lirasının değerinin artırılması ve sahip çıkılması, çocuklarımıza ilimizde yetişen ürünleri unutturmamak,  üreticimizin ürünlerinin tüketilmesine katkı olmak adına okulumuza böyle bir sürpriz yaptık” dedi. 
Yerli malı haftasının ikinci dünya savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından dış ülkelere para akışının önünün kesilmesi, toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla 1929 yılından buyana yapıldığını anlatan Bayram, “Hedefin, yerli mallarının tüketiminin artmasıdır. Türkiye, Cumhuriyet döneminde yeni savaştan çıkmış bir ülke olması nedeniyle Atatürk, 1923 yılında İzmir'de gerçekleştirdiği İktisat Kongresi'nde yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı.1983 yılında ise Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi. Okullarımızda her yıl bu tarihlerde yerli malı haftası etkinlikleri düzenlenir. Bizde oda olarak okullarımızdaki öğrenci ve öğretmenlere Karaman elması ve süt dağıttık” diye konuştu.
Süt Birliği Başkanı Süleyman Akkuş ise, “ Bugün burada Ziraat Odası Başkanlığımız ile birlikte çocuklarımıza Karaman’ın kendi üretimi olan elma ve sütü dağıtıyoruz. Çocuklarımızın daha sağlıklı yetişmeleri için süt çok önemlidir. Bu nedenle çocuklarımızın yerli malı haftasını kutluyoruz” dedi. 
Çakırbağı Köyü Muhtarı Ali İhsan Bayram’da Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve Süt Birliği Başkanı Süleyman Akkuş’a bu düşüncelerinden dolayı teşekkür etti. 
Bayram ve Akkuş’un elinden elma ve sütlerini alan çocukların mutlulukları gözlerine yansırken, çocuklar yerli malı haftasının her yıl daha kapsamlı kutlanmasını istediler.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık