Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

15. Geleneksel Ayrancı Hıdırellez Şenlikleri Yapıldı

15. Geleneksel Ayrancı Hıdırellez Şenlikleri Yapıldı

 Baraj şenlik alanında gerçekleşen kutlamalara, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Ayrancı Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu'na öğrenciler tarafından bolluk ve bereketin simgesi sayılan başak demetini sunmasının ardından protokol üyeleri tarafından şenlik ateşi yakıldı. Yöresel sanatçıların verdiği konserler ve sergilenen oyunların ardından protokol konuşmalarına geçildi. Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Ayrancı Belediyesi'nin düzenlediği ve bu yıl 15'ncisi gerçekleştirilen Hıdırellez Şenliklerinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Karaman için önemli bir etkinlik olan Ankara'daki Başkent Tanıtım Günleri programında olduğu için programa katılamayan Vali Murat Koca'nın da selam ve sevgilerini iletti. Gençoğlu konuşmasının devamında, "Bugün kollarını açarak tüm misafirlerimizi kucaklamak istercesine sevinçle Çağlayan Hışılayık suyu güzelliklerini sermek istercesine boylu boyunca uzanan Ayrancı Barajı, burada yakılan Hıdırellez ateşiyle kaynaşmanın, bir olmanın, biz olmanın sevincine şahitlik edeceklerdir" dedi.
Konuşmaların ardından Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı tarafından Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu ve protokol üyelerine plaket verildi. Plaket töreninin ardından Sabiha Gökçen Ortaokulu öğrencilerinin sergilediği halk oyunları gösterisi ve Türk Halk Müziği konserinin ardından Hıdırellez Şenlikleri sona erdi.





























Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık