Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

25 Nisan 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

KARAMAN’IN GÖZDESİ AYRANCI BELEDİYE BAŞKANI YÜKSEL BÜYÜKKARCI

KARAMAN’IN GÖZDESİ AYRANCI BELEDİYE BAŞKANI YÜKSEL BÜYÜKKARCI

 PROJELERİMİZ

BELEDİYE HİZMET BİNASI ve KENT MEYDANI

Ayrancımızın temel altyapı problemlerini büyük ölçüde tamamlamış olmanın gururunu yaşamaktayız. İlçemizi modern bir görünüme kavuşturabilmek için ilk adım olarak mevcut haliyle ihtiyacımızı karşılayamaz duruma gelmiş olan belediye hizmet binamızı yenilememiz gerekmektedir. İlçemizin merkezinde, Atatürk caddesi üzerinde bulunan hizmet binamızı ve garaj alanımızı yeni bir proje ile rehabilite ederek şehir görünümüne yakışacak, bir kent meydanı yaratarak yeşil bir alan içinde vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Yeni yapılacak hizmet binamızı 600 m2 üzerine 5 katlı olarak, zemin kat da büro ve işyerleri, 1. kat da belediye hizmet binası, 2-3 ve 4. katlarda 125 er m2 12 adet konut olmak üzere tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Modern ve yeşil bir mimari projeyle ilçemize yakışır bir kent meydanı oluşturacağız.

KOOPARATİF EVLERİ

     Ayrancımızın konut sıkıntısı bütün hemşerilerimizin bildiği bir gerçektir. Altyapımızın tamamlanması bu gerçeği daha ön plana çıkarmaktadır. Belediye olarak üyelerini vatandaşlarımızdan oluşturacağımız, kar amacı gütmeyen bir konut kooperatifi kurararak, 95-110 ve 135 m2 daireleri bugünün bedeli ile 65-75 ve 85 bin liraya mal ederek vatandaşımızın konut sıkıntısını çözeceğiz.

YENİ YOLLAR, YENİ İZLER

         Altyapıda köklü sorunlara el atarak bunları bitirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz demiştik, işte tam bu noktada altyapıyı yaparken tahrip olan yolların ve mevcut haliyle bakıma muhtaç olan yol sokak ve caddelerimizin yenilenmesi gerekmektedir. Bu gereksinimi önceden öngörerek Yurt caddesi, Mimar Sinan caddesi, Atatürk caddesi ve İstasyon caddesi için projelerimizi hazırlattık ve bütçemiz de gerekli harcama miktarını oluşturduk. Bu caddelerimiz üzerin de modern yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kaldırımlar, engelli geçişleri ve yolları, yeşil alanlar yaratılarak, araç trafiğine kalan kesim sıcak asfalt ile kaplanacaktır. Atatürk caddesi üzerindeki mevcut kaldırımlar sökülerek engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilecektir. Sokaklarımızın parke taşı ile kaplanması sağlanacaktır. İlçemizin daha modern ve çağdaş  bir görünüme kavuşacağı bu projelerimiz 2014 yılı içerisinde bitirilecektir.

SANAYİMİZE EK BLOKLAR

        Sanayi dükkanlarımızın büyük bir çoğunluğu esnaf vatandaşlarımız tarafından doldurulmuştur. Yeni ek bir blokla bu ihtiyaca da cevap vereceğiz. Görünen  odur ki ayrancımız birkaç sene içerisinde bir enerji üssü olacaktır. Altyapımızı bu yatırımların gereğine göre hazırlamak zorunluluğumuzdan dolayı sanayi altyapımıza daha fazla önem vermekteyiz.

 

 

KAPALI PAZAR YERİ

        Siz değerli vatandaşlarımızın yaz, kış, soğuk da,  sıcak da daha rahat ve sağlıklı bir ortamda alışverişlerinizi rahatlıkla yapabileceğiniz kapalı bir Pazar yeri projesini hayata geçirerek bu ihtiyacımıza da çözüm üreteceğiz.

SOĞUK HAVA DEPOSU

         İlçemizin ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayalı üretimlerdir. Bunun yanında meyve üretimimizde her geçen yıl artmaktadır. Mevcut soğuk havamız tam kapasite çalışmasına rağmen ihtiyaca cevap vermekte zorlanmaktadır. 1200 ton kapasiteye haiz  son teknoloji kullanılarak hazırlattığımız soğuk hava projemizi hayata geçirererek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

KESİMHANE

        Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ilçemiz ve köylerinde önemli ölçüde geçim kaynağıdır. İlçemizde ki mevcut kesimhanemiz günümüz ihtiyaçlarını karşılamadığı için hayvan sahibleri kesimhane ihtiyaçlarını civardaki il ve ilçelerde bulunan tesislerde gidermektedirler. Bu ihtiyaca cevap verebilmek adına günümüz teknolojisi ile modern bir kesimhanenin kurulması için gereken yatırımları yapacağız.

MEYVE SEBZE HALİ

       İlçemizin ana geçim kaynaklarından birisi olan meyve üreticiliğinin canlandırılması ve halkımızın ürettiği ürünlerin satış ve pazarlamasının daha rantabıl biçimde yapılabilmesi için bir hal yerleşkesi yapılması için gereken adımları attık. Mevcut soğuk hava tesisimizin yakınlarında 1000m2 arsa üzerine 10 adet 100er m2 dükkan yapılarak çevre düzenlemesi ile ilçemize yakışır bir yatırım yapılacaktır. Projelerimiz hazırlanmış olup inşaat için ihale sürecindeyiz.                                              

ARAÇ PARKI

       Belediyemizin araç parkına bir itfaiye, bir vidanjör ve bir de cenaze yıkama morg aracı kazandırdık. Yeni bir çöp toplama aracının da alımı noktasındayız. Bunlara ek olarak bir greyder bir damperli kamyon ve birde yol süpürme aracı alacağız. Aldığımız bu araçlarda görevlendirilmek üzere (operatör, şoför, çevre temizlik elamanı) 7adet personel istihdam edeceğiz.

TAZİYE EVİ

       Merkez mezarlığı olarak yeni düzenlediğimiz ve halkımızca gül bahçesi olarak adlandırılan mezarlık alanı içerisinde bir taziye evi yaparak halkımızın bu konuda yaşadığı sıkıntıda bertaraf edilecek. Aynı zaman da taziye evi içerisine kuracağımız bir bilgisayar sistemi ile de ayrancılı vatandaşlarımızın soy ağaçlarını çıkararak geçmişimizin nereden geldiği ve mezarlık da hangi akrabalarımızın yatmakta olduğunu sistematik bir şekilde arşiv altına alacağız.

ATIKSU ARITMA VE DEJARZ TESİSİ

        Kanalizasyon projemizin tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak olan atık suyun doğaya tekrardan kazandırılması ve oluşabilecek kötü kokuların önüne geçilmesi için Ziya Efendi mevkiine arıtma tesisi yapılması yönünde İller Bankası ile ortak yürütülen  projenin onayı alınmış olup inşaatına 2014 yılı içinde başlanacaktır.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık