Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

28 Mart 2024, Perşembe

Son dakika Karaman haberleri

KAZIM KARABEKİR MYO’DAN HÜZÜNLÜ KEP TÖRENİ

KAZIM KARABEKİR MYO’DAN HÜZÜNLÜ KEP TÖRENİ

 Mezuniyet kutlamalarına öğrencilerin kep atma töreni sırasında keplerini havaya fırlatmak yerine Manisa Soma’da hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına yere bırakmaları damga vurdu. 
Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda düzenlenen mezuniyet törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Kazım Karabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Oktay, Kazım Karabekir Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Bilal Saltalı, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Abdulbaki Pınar, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı. 

Buruk Sevinç

Mezuniyet töreninin açılışı tüm şehitlerimiz ve Soma’da hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan okul birincisi Büşra Canıtez, bu mutlu günde arkadaşları ile buruk bir sevinç yaşadıklarını dile getirerek diploma alacak olan arkadaşlarını tebrik etti. 

“Başarıya ulaşacağınıza olan inancım tamdır”

Büşra Canıtez’in ardından kürsüye çıkan Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar sözlerine Soma’da hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek başladı. Pınar daha sonra yüksekokul hakkında bilgiler vererek, yeni açılacak programlar ile birlikte 2014 Eylül ayından itibaren öğrenci sayısının 650 civarında olacağını söyledi. Abdulbaki Pınar, mezuniyet günlerinin öğrenciler adına farklı bir heyecanı olduğunu hatırlatarak, “Bugün yeni bir hayata başlıyorsunuz. İnanıyorum ki hepiniz faydalı, ahlaklı ve dürüst bireyler olarak vatana ve millete hayırlı evlatlar olacaksınız. Sabredip sebat ettiğinizde başarıya ulaşacağınıza olan inancım tamdır.” dedi.  

“Hüzün ve mutluluğu aynı anda yaşıyoruz”

Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar’ın ardından kürsüye gelen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de konuşmasına Manisa’nın Soma ilçesindeki elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek başladı. Rektör Gökmen, “Manisa’daki kazada 300’e yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Millet olarak acımız çok büyük. Bugün burada sizlerle hüzün ve mutluluğu bir arada yaşıyoruz.” diye konuştu. 

“Bugünün en fedakâr isimleri aileleriniz”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) emin adımlarla büyümeye devam ettiğini belirten Prof. Dr. Sabri Gökmen, “İki yıl önce bize teslim ettiğiniz yavrularınızı bugün misyon ve meslek sahibi olarak sizlere teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Burada eğitim veren hocalarımızın da çocuklarımız üzerinde emeği şüphesiz ki çok büyüktür. Fakat bugünün en fedakâr isimleri sizlersiniz. En mutlu olması gereken sizlersiniz. Takdir ve teşekkürlerin en büyüğünü siz hak ediyorsunuz.” dedi. 

“Okul bitince eğitim bitmiyor”

Dünyanın en zevkli işinin öğrenmek olduğunu ifade eden Rektör Gökmen öğrencilere, “Mezun olduktan sonra gerçek hayatla tanışacaksınız. Okul bitince eğitim bitmiyor. Öğrenmeye devam edeceksiniz. Çeşitli zorluklarla karşılaşacaksınız. Ne olursa olsun, işinizi en iyi şekilde yapmaya gayret gösterin. Mutlu olmak için değil, mutlu etmek için çalışın. Bunu başarabilirseniz siz de mutlu olursunuz. Gittiğiniz her yere sevginizi götürün.” şeklinde konuştu. 

“Plaket töreni yapıldı”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in konuşmasının ardından plaket takdimine geçildi. Mezuniyet töreninin düzenlenmesine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara plaketlerinin verilmesiyle birlikte Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda dereceye giren öğrenciler Büşra Canıtez, Hasan Hüseyin Coşkun ve Eda Öztürk’e de plaket verildi. Daha sonra okul birincisi Büşra Canıtez, isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çaktı. 

Spor müsabakalarında başarılı olan sporculara da plaket verilen törende mezun olan öğrencilerin isimleri tek tek anons edilerek sahneye davet edildi ve öğrencilere diplomaları verildi. 

“Öğrencilerden Anlamlı Davranış”

Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu öğrencileri diplomalarını almalarının ardından yapılacak kep atma merasiminde anlamlı bir davranışa imza attılar. Mezuniyet kutlamalarında öğrenciler keplerini havaya atarak coşkulu bir kutlama yapmak yerine Manisa Soma’da hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına keplerini yere bıraktılar. Öğrencilerin bu davranışı gerek protokol tarafından gerekse ailelerinden büyük alkış aldı. Kepleri bırakmanın ardından mezuniyet töreni sona erdi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık