Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Mart 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Karaman Belediyesi İle Tarih Yeniden Canlandı

Karaman Belediyesi İle Tarih Yeniden Canlandı

Kültürel değerlerimize büyük önem veren Karaman Belediyesi, tarihi mirasımıza da sahip çıkarak ecdat yadigârı eserleri restore edip geleceğe taşımaya devam ediyor. Bu kapsamda Sekiçeşme Mahallesi’nde yıkık dökük bir halde bulunan tarihi Karaman Evi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları sonrası deyim yerindeyse tarih yeniden canlandı. 
    Karaman Evi’nde gerçekleştirilen restorasyonun aslına uygun şekilde ve uzman ekiplerce yapıldığını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bir müze olarak vatandaşlarımızın tarihi evi ziyaret edebileceklerini ifade etti. Bölgede bu şekilde geçmişten günümüze gelebilmiş yapıların varlığına dikkat çeken Başkan Çalışkan, zamanla bu binalarda da restorasyon yaparak tıpkı Tartan Konağı, Hürrem Dayı evi gibi tarihi değerlerimizi eski ihtişamlarına kavuşturacaklarını söyledi.
    Restorasyonu tamamlanan tarihi Karaman evi içerisine yerleştirilen ve o dönemlerde kullanılmış eşyalar sergileniyor. Bu tarihi evi ziyarete gelenler, dönemin Karaman ev yaşam kültürünü anlama ve yaşama fırsatı bulacaklar.
    

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık