Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

19 Nisan 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Ak Parti'den farkındalık mesajı

Ak Parti'den farkındalık mesajı

AK Parti Karaman il teşkilatı 3 Aralık Engelliler haftası nedeniyle mesaj yayınladı. Farkındalık hareketiyle Engellilerin farkında olduklarını belirten İl Başkanı Kerim Dereli şunları söyledi; " 3 Aralık günü tüm dünyada, 1992 yılından beri ‘Engelliler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Sosyal devlet olabilmenin birinci şartı engelli kardeşlerimizin engelsiz bir yaşam sürebilmesi için çalışmaktır.

AK Parti, engellilikle ilgili son dönemde yaptığı açılımlarla büyük bir farkındalık oluşturmuştur. AK Parti iktidarı olarak sağlıkta, eğitimde, istihdamda, ulaşımda önce engelliler dedi. Bir insanı diğer insandan üstün kılan onun yüreği, güzel ahlakı ve davranışlarıdır. Bizim için engelli kardeşimizin engelsiz kardeşimizden hiçbir farkı yoktur. AK Parti iktidarı döneminde devrim niteliğinde uygulamalarla engelli vatandaşların sıkıntılarını giderme konusunda büyük mesafeler harcandı. Birçok alanda ilk defa engellilerimize hizmetler sunulmuştur. Engelli vatandaşlarımız da her fırsatta memnuniyetlerini dile getirmektedirler. AK Parti Hükümeti olarak bu alanlara yapılan yatırımlar bir sosyal devlet anlayışı içinde artmaya devam edecektir. Dünya Engelliler Günü’nün engelliler konusundaki bilinç ve hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımızın farkında olduğumuzu belirtmek isteriz." dedi.

AK Parti Merkez ilçe Başkanı Ahmet Akça ise yayınladığı mesajında şunları söyledi; " 
“Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından 03 Aralık günü, ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilmektedir. Ülke nüfusumuzun azımsanmayacak bir bölümünü engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın mutluluğu hepimizin yaşamını daha yaşanılır kılacak, yaşamımızı güzelleştirecektir. Engelli vatandaşlarımızın eğitimle güçlendirilmesi, yetenekleriyle üretim sağlamaları ve toplum içinde var edilmeleri engelleri azaltacaktır.
Engelli kardeşlerimizin en önemli problemi çalışma, eğitim, sağlık ve sosyal alanları kuşatan bir takım haklardan insan onuruna yakışır bir şekilde yararlanamamalarıdır. Hükümetimiz iktidara geldiği 2002 yılından bu yana sosyal devletin gereği olarak eğitim, sağlık ve istihdam haklarına ait hizmetlerin önemli bir kısmını engelli vatandaşlarımıza sunmaya çalışmaktadır. Bu çerçevede engellilerimizin üreten, bağımsız bireyler olarak, spordan sanata, ticarete ve sosyal hayatın bütün alanlarında etkin biçimde yer alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarımıza, medyamıza ve vatandaşlarımıza da ayrı ayrı görevler düşüyor. Tüm engelli kardeşlerimizin, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde farkında olduğumuzu belirtir ömürleri boyunca sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık