Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

29 Nisan 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

CHP İl Başkanı Ertuğrul İç Savaş Bizide Etkiler Hale Geldi

CHP İl Başkanı Ertuğrul İç Savaş Bizide Etkiler Hale Geldi

 Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, Türkiye’ye komşu ülkelerde yaşanan iç savaşın sıkıntılarının Karaman’a da yansıdığını söyledi.

 

Ertuğrul, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Irak Başbakanı Maliki’nin resmi davetlisi olarak 20–24 Ağustos tarihleri arasında Bağdat, Kerkük ve Necef kentleri dahil olmak üzere beraberinde ki heyet ile birlikte Irak’ta resmi temaslarda bulunmaktadır. İktidar bu geziden haklı olarak rahatsızdır çeşitli sebeplerle engellemeye çalışsa da Genel Başkanımız ülkemiz adına olumlu sonuçlar doğuracak olan bu geziyi gerçekleştirmiştir. Heyette basın mensuplarının yanı sıra birçok iş adamı da yer aldığından siyasi gelişmeler dışında ülkemiz ekonomisinde de olumlu gelişmeler olacak iş adamlarımız zayıflayan komşuluk ilişkilerimiz sonucunda olumsuz etkilenen Türkiye-Irak ticaretini yeniden canlandırma fırsatı bulacaklardır. Sonbaharda ABD’ye resmi temaslarda bulunmak üzere bir gezi programı planlanmaktadır. Herkes bilir ki bu tür geziler hem seçmen, hem sermaye kesimlerinde ziyareti gerçekleştiren partilere yönelik ilginin arttığını ve iktidara geleceğinin bir göstergesidir. Cumhuriyet Halk Partisi de gerçekleştirdiği bu geziler ile Dünya’ya açılırken Türkiye’nin sadece AKP’den ibaret olmadığı iyi bir iktidar alternatifi olduğunu göstermektedir. 2002 yılında iktidara gelen AKP iktidarı dış politikasını üç ana noktaya dayandırmaktadır komşularla sıfır sorun, uluslar arası sorunlarda arabuluculuk ve bölgesel lider Türkiye. Ancak geldiğimiz noktada AKP’nin bu politikaları sonucunda ülkemizin sorun yaşamadığımız bir komşumuz kalmamıştır. Başbakan kime kardeşim dese kimin elini sıksa o ülke kan gölüne döndü birçok insan hayatını kaybetti bölgemiz alev alev yanmaktadır. Maalesef iktidar Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yurtta sulh cihanda sulh politikasını terk etmiştir. Sıfır sorun sloganı ile çıkılan yolda komşuluk ilişkilerimiz sıfıra inmiştir” dedi.

Ertuğrul, AKP’nin izlediği dış politika nedeniyle sorunu olmayan komşular kalmadığı için ihracatın da zorlaştığını ifade ederek, “AKP iktidarının izlediği dış politika tarıma dayalı sanayi ile yaşayan şehrimizi müthiş derecede ilgilendirmektedir. İşsizliğin tavan yaptığı ülkemizde Karaman sanayisi ciddi ölçüde istihdam sağlamaktadır. Karaman’lılar olarak bizler işsizlik sorunumuzun diğer illere oranla daha az olması ile övünüyor ve Karaman sanayicisine minnet duyuyoruz. Karaman sanayicisi elde ettiği kazanımları yatırıma dönüştüren yeni istihdam kapıları açan ülke ekonomisine katkı veren bir profil çizmektedir. Sanayicimiz üretiminin çoğunluğunu ihraç etmektedir yani Karaman ekonomisi ihracata dayalı bir ekonomidir. Komşularımız ile olan ilişkilerimiz zayıfladıkça sıfır sorun yerine sorunumuzun olmadığı komşularımız kalmadığı için ihracat zorlaşmaktadır. Sanayicimizi bekleyen sorunlar Elma üreticimizi de beklemektedir. Kaldı ki Türkiye’nin elma ihtiyacının yaklaşık beşte birini karşılayan ihracata dayalı üretim yapan Karaman’lı elma üreticimiz elmanın hak ettiği değerden satamama endişesi yaşamaktadır. İktidar yürütülen dış politikasını acilen yeniden gözden geçirmelidir” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık