Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

04 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

CHP Meclisi yine terk etti.

CHP Meclisi yine terk etti.

Cumhurbaşkanı nı Meclisin seçtiği dönemlerde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılabilmesi için Meclis çoğunluğu olan 367 Milletvekilinin genel kurula katılması gerekiyordu. Meclis'in nitelikli çoğunluğu olan 367 milletvekili Genel Kurul'da hazır bulunmazsa, ilk tur gerçekleşmemiş sayılacaktı. Ancak bunun sağlanabilmesi için Sadece CHP gücü yetmiyordu, Erkan Mumcu liderliğindeki ANAP ile Mehmet Ağar liderliğindeki DYP'nin o gün Meclis'e gelmemelerine bağlıydı. Ve öyle de oldu CHP, ANAP ve DYP Meclise gelmedi. 

Ak Parti’nin adayı Abdullah Gül’ün 357 oy alması karşısında Dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu "367 kuralını" ortaya atarak bu seçimin iptal edilmesi teklifinde bulundu. 
AK Parti’yi yenilgiye uğratmak için iki aşamalı plan hazırlayan CHP meclisi terk etmesi planından sonra 2. Plana geçmiş ve seçimin iptali için Anayasa Mahkemesine baş vurmuştu. Tabii o dönemlerde Anayasa Mahkemesi CHP’nin arka bahçesi gibiydi. Ve Anayasa Mahkemesi; Haşim Kılıç ve Sacit Adalı'nın hayır oyuna karşılık oy çokluğuyla seçimi iptal etti. 
CHP’nin Planı karşısında Recep Tayyip Erdoğan Önderliğinde ki Ak Parti erken seçim kararı alarak bir nevi sine-i millete döndü ve halktan destek istedi ve 22 Temmuz 2007'de seçimler yapıldı. AK Parti bu kez daha güçlü bir şekilde, yüzde 47 oy oranıyla geri geldi. Meclis tamamen yenilendi. Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar'ın partisi Meclis'ten silindi. Daha önce Meclis dışında kalmış olan MHP tekrar geri geldi. 
Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde bütün partiler Meclis'te hazır bulundu, "367 hilesi" bertaraf edilerek Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçildi.
CHP istemese de 7 yıllık Abdullah Gül dönemi başladı ve halka rağmen meclisi terk eden CHP kendi kazdığı kuyuya düştü böylelikle ortada %47 oy alarak oyunu arttıran bir Ak Parti ve AK Parti’nin adayı Abdullah Gül Cumhurbaşkanı vardı.

Tarihin yenilgisinden ders almayan CHP, Halk tarafından seçilen 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etmek için yine TBMM’yi terk etti. Statükonun kaybettiği 28 Ağustos günü yani bugün tarihi bir programla Recep Tayyip Erdoğan, MHP ve BDP’nin de hazır olduğu TBMM’de yemin ederek mazbatasını aldıktan sonra Köşke çıkarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den görevi devraldı. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık